Rețetă pentru prăjitura „Domino”. Desertul pe care trebuie să îl încerci
Publicat pe 16.03.2022 la 20:15 Actualizat pe 16.03.2022 la 20:15
Îți dorești să-ți surprinzi musafirii cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să gătești pentru cei dragi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Domino”. Iată ingredientele de care avem nevoie!
- Cum se pregătește prăjitura „Domino”
- Cea mai simplă rețetă
Pentru că știm cât de importante sunt momentele petrecute alături de cei dragi, noi îți prezentăm un desert cu care îți poți surprinde familia. Iată cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Domino”.
Rețetă pentru prăjitura „Domino”
Ingrediente pentru blat
- 1 lingura cacao
- 3 linguri gem de caise
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr tos
- 6 linguri făină
- 1 pachet praf de copt
- 6 linguri apă
- unt şi făină pentru tapetat tava
Ingrediente pentru cremă
- 200 g unt
- 300 ml lapte
- 150 g nucă de cocos
- 150 g zahăr pudră
Ingrediente pentru jeleu
- un pachet jeleu de fructe
- 500 ml suc de caise
Ingrediente pentru ornat
- 25-30 g unt
- 1-2 pachete biscuiţi cu unt
- 100 g ciocolată
Modul de preparare
Pentru început batem bine gălbenușurile cu 5 linguri de apă și cu zahărul, după care adăugăm praful de copt, făina, cacao și albușurile bătute. Turnăm aluatul într-o tavă care este tapetată cu hârtie de copt și o băgăm la cuptor pentru 20 de minute, la foc potrivit.
Într-un bol amestecăm nuca de cocos cu laptele, după care punem și zahărul, iar apoi punem această cremă la fiert, la foc mic. O lăsăm la răcit și acoperit blatul cu un strat de cremă. Punem deasupra glazura de ciocolată și biscuiții.
Lăsăm prăjitura la frigider pentru 2 ore, iar apoi este gata de servit, după ce topim ciocolata caldă cu untul și o adăugăm deasupra, pentru decor. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjiură de post cu morcovi. Desert simplu și rapid