Rețeta pentru tort cu mere și cremă de zahăr ars. Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 27.01.2025 la 16:41
Actualizat pe 27.01.2025 la 17:12
Tortul cu mere și cremă de zahăr ars este un desert pe care l-ai mâncat în copilărie. Are un gust unic, iar dacă îl vei prepara urmând rețeta din rândurile de mai jos îți va ieși senzațional.
- Cum faci cel mai bun tort de mere cu cremă de zahăr ars
- Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Tortul de mere cu cremă de zahăr ars este atât de bun încât este greu să nu-l iubești. Crema de zahăr ars adaugă tortului o profunzime bogată și caramelizată - este netedă, catifelată și dulce, cu o notă de amărăciune de la caramelizare, ceea ce creează un echilibru perfect al aromelor.
Rețeta pentru tort cu mere și cremă de zahăr ars
Ingrediente:
pentru caramel:
- 8 linguri zahăr
pentru stratul de mere:
- 600 gr mere
- 50 gr unt Sim
- 3 linguri zahar
pentru crema de zahăr ars:
- 8 ouă
- 800 ml lapte Sim 3,5%
- 200 gr zahăr
pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 4 linguri făină
pentru decor:
- 100 gr smântănă 35%
- 50 gr zahăr pudră
Mod de preparare:
- curăță merele de coajă, scoate semințele și taie-le apoi felii mai grosuțe. Pune merele într-o crăticioară, adaugă zahărul și untul tăiat cubulețe și lasă la foc mic până când se caramelizează merele.
- într-un recipient cu diametrul 32 caramelizează cele 8 linguri de zahăr și întinde caramelul pe toata suprafața vasului, inclusiv pe pereții acestuia.
- așează peste caramel merele, astfel încât toata suprafața să fie acoperită.
- pregătește crema de zahăr ars. Mixează ouăle cu zahărul până ce compoziția devine cremoasă. Adaugă laptele si încorporează totul.
- toarnă compoziția de cremă de zahăr ars în cratiță, peste mere.
- coace în cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. In timpul coacerii merele se vor ridica in partea de sus.
- pregătește apoi blatul. Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă tare și adaugă zahărul. Mixează până cei obtine o bezea tare și lucioasă. Gălbenușurile le freci cu ulei și le adaugi peste compoziția de albușuri. Încorporează gălbenușurile cu ajutorul unei spatule, cu mișcări circulare.
- adaugă făina și încorporeaz-o. Toarnă compoziția de blat peste crema de zahăr ars.
- coace la 180 grade pentru circa 15-20 minute.
- așeză deasupra cratiței un platou pe care să răstorni tortul. Să nu ridici cratița pentru că riști să se rupa crema. Ridică abia după ce se răcește complet.
- bate smântana cu zahărul pudră pana devine frișcă și apoi decorează tortul.
- păstrează la frigider până în momentul servirii și apoi taie cu un cuțit foarte bine ascuțit, scrie caietulcuretete.com.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de cremă pentru prăjituri. Este potrivită pentru orice tort sau tartă