Rețetă prăjitura căciula rusească. Cel mai gustos desert
Publicat pe 22.02.2022 la 15:39 Actualizat pe 22.02.2022 la 15:39
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu ceva nou însă nu ai idee de o rețetă care să impresioneze întreaga familie? Ei bine, noi avem soluția pentru tine și îți prezentăm cum se prepară pas cu pas prăjitura căciula rusească!
- Cum se prepară pas cu pas
- Rețeta prăjitura căciula rusească
Rețetă prăjitura căciula rusească. Cel mai gustos desert
Vrei să îți răsfeți papilele gustative săptămâna aceasta, însă încă nu te-ai gândit ce desert ar putea să-ți satisfacă pofetele pe care le ai? Ei bine, încearcă prăjitua căciula rusească și nu vei regreta.
Este o combinație de blat de vanilie cu unul de ciocolată, și de asemenea și cu o cremă de vanilie, așezonat cu o glazură pe bază de ciocolată, fiind ornat cu nucă de cocos. Ideal pentru toate gusturile!
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 gr zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml apă fierbinte
- 250 gr făină
- un pliculet praf de copt
- 2 lingurite de cacao
- o fiolă esentă de vanilie
Cremă:
- un plic budincă de vanilie
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr
- 350 ml lapte
- o ciocolată albă
- o fiolă esentă de vanilie
- 200 gr unt cu 80% grăsime
Glazură:
- 100 gr ciocolată cu lapte
- doua linguri ulei
- 150 gr nucă de cocos
Mod de preparare:
Se separă gălbenusurile de albusuri, iar apoi, primele se mixează cu zahărul pană se albesc. Peste ele se adaugă uleiul, apa, esența de vanilie și se amestecă bine, mixând circa 2-3 minute. Se adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt si se amestecă până ce se omogenizează.
Albușurile se bat spumă, pană devin o spumă fermă si albă, apoi se încorporează în compozitia de gălbenusuri. Se amestecă bine compozitia cu o spatulă din silicon și se imparte in două părti egale. O parte se toarnă într-o tavă potrivită cu hartie de copt si se dă la copt la 180⁰ circa 20- 25 min. Compozitia rămasă se amestecă cu cacaoa, iar după ce este gata primul blat, se repetă procedeul coacerii.
După ce sunt copate, blaturile se lasă să se răcească si cand sunt incă calde cu ajutorul unei forme rotunde se decupează cerculete egale din fiecare blat. Între timp se prepară crema, astfel că budinca se face conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amestecă cu zahărul, ouăle bătute, se adaugă laptele și se pune pe baie de aburi, amestecand continuu pană se îngroașă.
Când est gata, ciocolata se rade pe răzătoarea mare și se adaugă peste crema fierbinte. Se amestecă pană se obține o cremă fină, apoi se lasă la răcit. Untul la temperatura camerei se mixează spumă, apoi se adaugă și el peste cremă.
Pe fiecare cerculeț cu blat de cacao se întinde crema, deasupra se pune cerculețul alb de blat, marginile se ung cu cremă, apoi se tăvălesc prin nuca de cocos. Pentru glazura de ciocolată se pune ciocolata cu uleiul pe baie de aburi și se amestecă pană se topește, apoi se pune deasupra fiecărei prăjituri, formand o mică căciuliță. Înainte de a fi servită să lase la rece o oră. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură Pavlova. Cel mai gustos desert pentru Dragobete