Rețetă prăjitura cu bere neagră! Cel mai controversat desert
Publicat pe 09.03.2022 la 16:11 Actualizat pe 09.03.2022 la 16:11
Vrei să îți surprinzi partenerul de viață însă încă nu te-a gândit ce desert să faci? Ei bine, noi îți venim în ajutor cu o prăjitură cu bere neagră. Știm, sună destul de dubios, însă te asigurăm că gustul este unul inedit cu care nu o să dai greș! Încearcă și nu vei regreta!
- Rețetă prăjitura cu bere neagră!
- Cel mai senzațional desert!
Rețetă prăjitura cu bere neagră! Cel mai controversat desert
Vrei să îți surprinzi iubitul, soțul sau chiar tatăl, de Ziua Internațională a Bărbaților? Acum este momentul potrivit să încerci rețeta de prăjtură cu bere neagră, cu care o să le încânți papilele gustive și cu siguranță vor vrea să le pregătești din nou acest desert!
Ingrediente:
- 60 g cacao
- 200 ml bere neagră
- 115 g unt moale, adică ținut la temperatura camerei
- 250 g zahăr brun
- 2 ouă
- 170 g de făină
- ¼ praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat
Cremă:
- 60 g unt
- 115 g zahăr pudră
- 30 ml de bere neagră
- 120 g de arahide coapte și sărate, dar mărunțite, pentru decor
- 115 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
În vasul robotului de bucătărie se pune untul și zahărul brun la amestecat și se lasă la frecat timp de 5-6 minute. Într-un alt bol, separat, se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. După acest pas, în alt bol, se amestecă berea neagră cu cacao.
În vasul robotului în care se află untul frecat cu zahărul, se pun pe rând, unul câte unul, ouăle, și se încorporează. În continuare, în același bol, se pune la mixer o treime din amestecul cu făină, bicarbonat și praf de copt. După ce se încorporează bine, se pune o jumătate din amestecul cu berea nagră și cacao.
Apoi încă o treime de amestec uscat, apoi a doua jumătate de amestec lichid, iar finalul îi revine ultimei treimi a amestectului uscat. Într-o tavă cu foaie de copt, se toarnă compoziția, iar apoi se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 40 de minute.
Când e gata, tava se scoate din cuptor, iar după vreo 5 minute blatul, cu tot cu hârtia de copt, se așează pe un grătar și se lasă la răcit. Între timp, pregătim crema, astfel că untul se freacă tot cu un mixer împreună cu zahărul pudră.
După ce se freacă cele două ingrediente, se adaugă berea neagră, iar apoi se mixează din nou. De asemenea, după acest pas, ciocolata se topește la bain-marie și se lasă la răcit, cât să nu mai fie foarte fierbinte. După, se pune peste untul frecat cu zahărul pudră și bere și se amestecă bine. Când crema și blatul s-au răcit, se întinde crema peste blat și se presară arahidele. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitură cu mere și crumble cu nucă. Rețetă simplă pentru un desert ca al celor mai buni cofetari