Rețetă prăjitura Parisul în flăcări! Cel mai râvnit desert din lume
Publicat pe 16.02.2022 la 21:32 Actualizat pe 16.02.2022 la 21:32
Vrei să încerci un desert nou? Ei bine, este momentul să vezi cum se prepară rețeta Paradisul în flăcări, care este cu adevărat un curcubeu pe cerul gurii. Este cel mai gustos și râvnit desert din lume pe care trebuie să-l încerci cel puțin o dată!
- Rețetă prăjitura Parisul în flăcări
- Cel mai bun desert din lume
Rețetă prăjitura Parisul în flăcări! Cel mai râvnit desert din lume
Vrei să îți impresionezi familia cu un desert cum rar au mai mâncat? Trebuie neapărat să încerci rețeta de prăjitură Parisul în flăcări, cu care o să lași pe toată lumea fără cuvinte, air apoi o să se afle cu siguranță în agenda din bucătăria ta.
Ingrediente:
Pentru 2 foi de doboș:
- 5 ouă,
- 2 linguri cacao,
- 5 linguri zahăr,
- 100g făină
Pentru o foaie de bezea:
- 7 albușuri
- 12 linguri de zahăr
- 3 linguri de făină
Crema I:
- 7 gălbenușuri
- 1 cană de zahăr
- 50 ml lapte
- 250g.margarină Ramă
- 2 banane răzuite
Crema II:
- 500ml. lapte
- 3 linguri de făină
- 3 linguri de zahăr
- 350 g.margarină
- 350 g. zahăr praf
Pentru glazură:
- 500ml frișcă
Mod de preparare:
Pentru foile de doboș: Se amestecă ingredientele pentru foile de doboș și compoziția se împarte în două. Se unge cu unt și se presară făină pe dosul unei tavi, iar apoi se coc foile de doboș timp 7-8 minute.
Pentru foaia de bezea: Se prepară foaia de bezea, se amestecă albușurile cu zahărul și făină și se coace tot pe dos de tavă 8-10 minute. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.
Între timp, se prepară prima crema: se fierb gălbenușurile cu zahărul și laptele până se obține o compoziție densă, iar după ce s-a răcit, se amestecă cu margarina frecată spumă și cele două cele două banane.
Se pune la fiert laptle cu zahărul și făină și se fierbe până se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă cu margarină frecată în prealabil cu zahărul praf.
După acești pași, se montează prăjitură după cum urmează: se pune prima foaie de doboș și se unge cu prima crema, se acoperă cu foaia de bezea, urmează cea de-a două crema și, în final, a două foaie de doboș. Se lasă la rece timp de câteva ore bune, air apoi se adaugă frișca ca și decor. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură lacrimă de elefant. Un desert pe care trebuie să îl încerci