Rețetă prăjitura Rumba. Cel mai simplu și gustos desert
Publicat pe 26.01.2022 la 18:06 Actualizat pe 26.01.2022 la 18:06
Prăjitura Rumba se mai numește și prăjitura Mozaic sau prăjitura Nuga. Noi îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă care cu siguranță îți va surprinde familia și prietenii.
- Rețetă prăjitura Rumba
- Cel mai gustos desert
Dacă vrei să-și surprinzi familia cu un desert simplu și delicios, noi îți prezentăm prăjitura Rumba. Cu siguranță că rețeta aceasta îți va aduce laude din partea familiei, dar și a prietenilor. În doar o jumătate de oră de poți bucura de un desert special.
Rețetă prăjitura Rumba
Ingrediente blat
- 150 gr. albușuri
- 100 gr. zahăr
- 100 g faina
- vanilie
- sare
- 50 gr. ulei
- 300 gr. rahat
- 80 gr. merișoare
- 40 gr. stafide
- două foi napolitane
Ingrediente cremă de vanilie:
- 500 ml. lapte
- 5 galbenușuri
- 150 gr. zahăr
- un vârf cuțit de sare
- două pliculețe zahăr vanilat
- o lingură extract de vanilie
- 200 g unt 82% grasime
- 75 gr. făină
Modul de preparare
Pentru început punem laptele la fiert cu vanilia. Se separă gălbenușurile a cinci ouă și se adaugă alături de zahăr, făină, amidon și sare. Se mixează toată compoziția, iar când laptele este cald îl adăugăm peste compoziția rezultată, după care se pune crema la fiert.
Crema de vanilie se fierbe la foc mic, timp de 2-3 minute. Se adaugă crema de vanilie într-o tavă, peste o folie alimentară și se lasă câteva ore la răcit. Untul se adaugă într-un castorn. Crema de vanilie se lasă la răcit la temperatura camerei.
Pentru blat batem albușurile cu un puțină sare până compoziția devine spumoasă, după care se adaugă zahărul, uleiul, vanilia și făina, cu o spatulă. Rahatul trebuie tăiat mărunt pe o suprafață pudrată cu zahăr.
Alunele și nucile trebuiesc prăjite la foc mic și le tăiem cu un cuțit. Cojile de portocale le tăiem mărunt. Peste compoziția de albușuri adăugăm stafidele, merișoarele, alunele, rahatul și fructele. Totul se amestecă ușor, cu o spatulă. Blatul se coace la 170 de grade, pentru 15 minute și se lasă să se răcească pe un grilaj.
Foaia de napolitană se așează pe o tavă, după care se întinde jumătate din crema de vanilie, iar deaspura se pune blatul, după ce s-a răcit, iar apoi se acoperă cu o altă foaie de napolitană. Se acoperă totul cu o hârtie de copt și se presează cu o tavă, dar nu trebuie să apăsăm cu putere, după care este gata.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mac. Desert rapid și simplu