Rețetă prăjitura Tosca. Un desert simplu și delicios
Publicat pe 26.01.2022 la 19:58 Actualizat pe 26.01.2022 la 19:58
Dacă îți este poftă de un desert delicios și rapid, prăjitura Tosca este o alegere foarte bună. Această gustare este îndrăgită de întreaga familie, dar mai ales că îți poți surprinde musafirii plăcut. Iată cum se prepară acest desert delicios!
- Rețetă prăjitură Tosca
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Prăjitura Tosca este una dintre cele mai gustoase preparate, fiind cea mai bună alegere atunci când vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii. Acest desert delicios nu este deloc greu de preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi cu atenție!
Rețetă prăjitură Tosca
Ingrediente:
Pentru cremă:
- 600 ml lapte
- 60 g amidon
- 200 g unt
- o lingura extract sau esenta de vanilie
- un praf de sare
- 8 galbenusuri
- 200 g zahar
Pentru blat:
- 100 g seminte de mac
- 4 linguri de faina ( 80 g )
- un praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 8 albusuri
- 200 g zahar
Pentru glazură:
- 100 ml smantana dulce pentru frisca
- 50 g unt
- 200 g ciocolata amaruie
Pentru stratul de biscuiți :
- 30 biscuiti simpli
- 10 ml cafea tare
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim blatul. Albușurile le mixam foarte bine cu un praf de sare până încep să se omogenizeze, iar mai apoi adăugăm câte puțin zahărul, continuăm să mixăm până când obținem o bezea lucioasă și tare. Apoi adăugăm macul și îl amestecăm încet cu o spatulă, iar la final încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.
Luam o tava de 25x35 cm și adăugăm hârtie de copt, iar mai apoi puneți compoziția și întindeți bine pe toată suprafața tăvii. Lăsați blatul 25-35 de minute la 180 de grade până începe să se rumenească. În timpul coacerii blatul va crește destul de mult, însă se după ce acesta se răcește se mai lasă.
Între timp preparăm crema. Într-o cratiță amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până obținem o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm amidonul, turnam laptele și punem vasul pe foc. Amestecăm continuu pentru a nu face cocoloașe, iar după ce dă în fiert dăm două, trei clocote și stingem focul după. După 5 minute adăugăm untul cubulețe, esența de vanilie și amestecăm până devine o compoziție omogenă.
Turnăm crema peste blatul de albușuri direct în tava și nivelăm bine. Pentru glazură topim ciocolata împreună cu smântâna dulce și untul la foc mic sau la cuptorul cu microunde.
Punem prăjitura la frigider câteva ore sau cel mai bine peste noapte, iar apoi o tăiem cubulețe cu un cuțit încălzit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjitura Rumba. Cel mai simplu și gustos desert