Rețetă prăjtura Ochi de pisică. Cel mai gustos și arătos desert
Publicat pe 17.02.2022 la 23:44 Actualizat pe 17.02.2022 la 23:44
Vrei să îți răsfeți papilele gustative în zilele de weekend care urmează? Ei bine, este cel mai potrivit moment să încerci prăjtura Ochi de pisică și cu siguranță nu vei regreta. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară pas cu pas!
- Prăjitura Ochi de pisică!
- Cum se prepară!
Fără dar și poate, cu prăjitura renumită Ochi de pisică îți vei impresiona familia și prietenii! Nu, nu doar că are un aspect apetisant și arătos, ci este și foarte gustoasă, fiind cu adevărat un curcubeu pe cerul gurii.
Rețetă prăjtura Ochi de pisică. Cel mai gustos și arătos desert
Nu stai deloc mult timp în bucătărie asta deoarece se prepară mai repede decât te-ai aștepta. Îți garantăm că după ce mănânci prima felie, o să treci rețeta în agenda din bucătăria ta!
Ingrediente:
- 375 gr făină
- 50 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 ml lapte
- 3 gălbenușuri
- 10 gr drojdie proaspătă
- coajă răzuită de lămâie
- praf de sare
- 50 ml ulei
Cremă:
- 3 albușuri
- 200 gr nuca măcinată
- 100 gr zahăr
- 300 - 400 gr vișine fără sâmbure
Mod de preparare:
Pentru aluat trebuie să cernem făina și să o punem într-un bol, iar apoi încălzim laptele puțin și dizolvăm în el o lingură de zahăr și drojdia. Între timp, batem gălbenușurile într-un vas mic cu o furculiță. În mijlocul făinii facem o adâncitură, apoi turnam laptele cu drojdia, ouăle bătute , zahărul, zahărul vanilat, coajă de lămâie și uleiul.
Se amestecă toate ingredientele, apoi se frământă, până devine un aluat ferm și nelipicios pe care îl lăsăm la dospit în loc cald aproximativ o ora. În acest timp se face umplutura, așa că mixăm albușurile cu un praf de sare și zahărul până se întăres și se fac o bezea. Adăugăm nuca măcinată și omogenizam ușor cu o spatulă.
Se lasă la rece, apoi aluatul care a stat la dospit îl împărțim în două pârtie egale și îl întindem pe masă unsă cu ulei și cu făină deasupra. Pe marginile aluatului, așezăm vișinele scurs și cu sâmburii scoși, iar apoi începem să rulăm aluatul din lateral astfel încât aluatul să formeze câte un rulou pe fiecare parte.
Mutăm aluatul în tavă tapetat cu hârtie de copt, iar pe porțiunea goală de aluat punem jumate din nuca cu albuș de ou, astfel că procedăm la fel și cu jumătatea cealaltă de aluat. După acești pași, se bagă prăjitură la cuptor, la 180 grade, timp de aproximativ 40 -50 minute. Când este gata, se poate pudra zahăr, iar apoi poate fi servită alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Lămâița glazurată. O rețetă simplă și rapidă pentru toată familia