Rețetă rapidă de gogoși la cuptor! Ți se topesc în gură de cât de savuroase sunt!

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 22.03.2025 la 11:59
Actualizat pe 22.03.2025 la 11:59
Această rețetă te va cuceri! Gogoșile la cuptor cu zahăr sunt foarte delicioase, se pot mânca și calde și aluatul ți se topește în gură! Rețeta este rapidă și din foarte puține ingrediente. Trbuie neapărat să o încerci!

Gogoșile la cuptor sunt gata în 10 minute.
Profimedia
- Cea mai savuroasă rețetă de gogoși la cuptor
- Sunt mai rapide decât cele prăjite
Gogoșile se gătesc, de obicei, prăjite într-o baie de ulei. Dacă vrei să te bucuri de acest preparat cu mai puține calorii, trebuie neapărat să încerci această rețetă la cuptor. Nu mai trebuie să petreci timp pentru a le prăji și sunt gata mult mai repede.
Rețetă de gogoși delicioase la cuptor
Cu toții ne dorim un desert delicios și rapid, de care să ne bucurăm într-o seară petrecută cu familia. Îți ia doar 10 minute să le gătești, iar rezultatul de la final te va surprinde! Pot fi umplute cu gem de casă, ciocolată sau cremă de vanilie! Pe deasupra le pudrezi cu zahăr cât sunt calde și poți să adaugi inclusiv miere, pentru un plus de aromă!
Ingrediente
- 200 de ml de lapte
- 30 ml de ulei
- 420 de grame de făină
- 1 ou
- coaja rasă de portocală
- umplutură în funcție de preferințe
- 1 linguriță de zahăr
- 1 lingură de drojdie
- un praf de sare
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia în lapte cald, se adaugă zahăr și se amestecă pentru a se dizolva. Separat se bate oul și se adaugă în compoziție, apoi se adaugă ulei și coajă de portocală. Se cerne făina și se adaugă treptat în compoziție, pentru a obține un aluat aerat și se adaugă sarea. După ce s-a îngroșat aluatul se frământă și se pune la crescut într-un bol.
După ce a crescut suficient, se formează gogoși cu o lingură și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte și se coc timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius, până se fac aurii. După ce s-au copt suficient se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr. Pot fi mâncate goale sau cu umplutură. Pentru a băga umplutura în ele poți folosi un posh.
Citește și: Rețeta pentru cele mai bune gogoși de post. Nu e nevoie de frământare și sunt gata rapid