Rețeta sarmalelor de post de la Mănăstirea Prislop. Cum le prepară măicuțele
Publicat pe 15.03.2022 la 13:41 Actualizat pe 15.03.2022 la 13:41
Pentru că suntem în perioada postului și mulți dintre noi vrem să mâncăm gustos, dar fără să ne abatem, astăzi am pregătit pentru voi o rețetă delicioasă chiar de la mănăstire.
- Sarmale de post ca la mănăstire.
- Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop.
Mâncarea de post poate fi, adesea, mult mai sănătoasă decât cea de dulce. Există posibilitatea să contribuie și la pierderea în greutate datorită numărului scăzut de calorii. Astăzi avem în meniu sarmale de post. Nu este o rețetă oarecare, ci este cea pe care o prepară măivuțele la Mănăstirea Prislop.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
– 1 varza murata mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
– 1 felie mica telina rasa
– 1 ceapa mare tocata fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de rosii
– 3 linguri pasta de rosii
– 1-3 frunze dafin
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
– sare
– piper proaspat macinat
– boabe de piper
– 2 crengute de cimbru
– 1 praf oregano
– 2-3 linguri ulei
– apa fiarta
Modul de preparare este următorul:
Adăugăm 2-3 linguri într-o cratiță și călim ceapa suficient cât să devină sticloasă.
Mai apoi punem jumătate din morcovul ras si le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile tocate mărunt și continuăm să le călim până ajung să se înmoaie. După ce s-au înmuiat suficient, putem adăuga orezul spălat și scurs bine, cimbru, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt.
Mai ținem compoziția pe foc circa 1-2 minute. Când este gata, umplem frunzele de varză murată cât să nu se destram în timpul fierberii.
Pe fundul oalei punem câteva frunze de varza murată tocate julien împreună cu restul de morcov ras și țelina rasă. Punem peste acestea sucul de pastă de roșii, iar apoi aranjăm sarmalele. Printre sarmale strecurăm și câteva crenguțe de cimbru și presărăm puțin oregano uscat.
Când sarmalele sunt aranjate complet, mai punem restul de suc de roșii, încă un rând de varză tocată julien și boabele de piper. Uleiul și apa fierbinte sunt adăugare până la nivelul sarmalelor.
Se fierb pentru 30 de minute la foc mediu-mic cu capacul pus, completând cu apă dacă este nevoie. După ce au fiert suficient le băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade celsius, timp de 45-50 de minute.
După ce ați urmat toți pașii aceștia, sunt numai bune de servit.