Rețetă simplă de conopidă prajită cu usturoi. Cum să gătești unul dintre cele mai delicioase preparate pentru micul dejun
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 13.03.2024 la 11:05
Actualizat pe 13.03.2024 la 11:06
Conopida este un aliment sănătos, pe care esteb recomandat să îl consumi încă din primele ore ale zilei. Poți să o gătești în multe feluri, inclusiv prajită. Iată cât de delicioasă este în combinație cu usturoiul și cum trebuie să o prepari!
- Cum se gătește conopida prajită
- Ce beneficii are pentru sănătate
Specialiștii recomandă consumul de legume încă din primele orenaole dimineții, iar conopida poate fi alegerea potrivită. Chiar și dacă este prăjită, aceasta își păstrează beneficiile cu care vine pentru organism. De asemenea, există o mulțime de alte combinații pe care trebuie neapărat să le încerci.
Rețetă de conopidă prăjită cu usturoi
Conopida prăjită este gătită foarte des în toată lumea, dar acest preparat poate fi destul de banal fără o aromă care să îl transformme într-o delicatesă. Din acest motiv, în ajutorul tău vine usturoiul, care îi da gustul la care ai visat. Acest preparat este potrivit pentru micul dejun și are un aport semnificativ de nutrienți.
Ingrediente
- o conopidă
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare, piper
- suc de lămâie
- 3 căței de usturoi
- trei linguri mari de parmezan ras
Mod de preparare
Se taie conopida în felii subțiri, iar mai apoi se pune uleiul de măsline la încins. Se adaugă în taige usturoiul tocat lu se prăjește câteva minute, dar fără sp se ardă. După ce a devenit auriu, se adaugă feliile de conopidă și se prăjesc timp de aproximativ 7 minute. Se adaugă sarea și piperul și se ia din tigaie. Cât timp este încă fierbinte, se adaugă parmezanul ras și sucul de lâmâie.
Ce beneficii are conopida
Conopida este recomandată pentru persoanele care își propun să piardă câteva kilograme, căci are un conținut scăzut de calorii. Indiferent forma sub care este gătită, conopida își păstrează beneficiile pe care le are pentru organism.
De asemenea, este important de știut că are proprietăți antiinflamatorii, are un conținut mare de proteine și fibre și poate să lupte împotriva cancerului.
Citește și: Rețetă de supă de conopidă și praz. Cel mai simplu preparat pentru perioada postului