Rețetă simplă de sărățele de post. O gustare fragedă, ușor de făcut
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 08.04.2022 la 10:35
Actualizat pe 08.04.2022 la 10:35
Sărățele clasice de casă sunt preferatele tuturor, dar există și o variantă delicioasă adaptată pentru perioada postului. Rețeta de sărățele de post pe care o recomandăm este una simplu de făcut, cu ingredente la îndemâna oricui.
- Sărățele de post fragede
- Retetă simplă pentru zileel de post
Sărățelele de post sunt gustarea perfectă pentru această perioadă. Cu o rețetă simplă și câteva ingrediente pe care cele mai multe gospodine le au deja prin casă, veți putea pregăti ceva fraged de ronțăit pentru familia voastră.
Rețetă de sărățele de post
Ingrediente
- 180-200 gr făină
- 50ml ulei
- 50ml apă rece
- 1 linguriță de sare
- 1 vârf de cuțit praf de copt
- mac pentru presărat
Mod de preparare
Făina, sarea și praful de copt se amestecă într-un bol. În alt bol se pone uleiul și apa rece, peste care se adaugă amestecul de făină treptat, în timp ce amestecați continuu. Când devine mai consistentă compoziția începeți să frământați cu mâna, până când încorporați toată făina.
Trebuie să obțineți un aluat ferm și nelipicios, mai tare decat un aluat de pâine. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și îl puneți la frigider pentru 30 de minute.
Apoi, scoateți aluatul și îl așezați pe suprafața de lucru. Cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de aluat dreptunghiulară cam de jumătate de centimetru grosime. Ungeți foaia de aluat cu puțin ulei și presărați mac, apoi tăiați fâșii de 1.5 cm lățime.
Așezați fâșiile într-o tavă antiaderentă (sau orice tavă tapetată cu hârtie de copt). Puneți sărățelele de post în cuptorul preîncălzit (190ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15 minute. Timpul de coacere se ajustează în funcție de cât de rumenite vă doriți să fie sărățelele.
Citește și: Sărățele cu cașcaval și chimen. O rețetă simplă pentru o gustare fragedă și delicioasă