Rețeta turn de ciocolată cu frișcă și căpșuni. Cel mai bun desert pentru weekend
Publicat pe 04.02.2022 la 23:06 Actualizat pe 04.02.2022 la 23:06
Vrei să îți răsfeți papilele gustative weekend-ul acesta însă te-ai săturat să stai cu orele în bucătărie? Ei bine, acum este momentul să încerci o rețetă nouă! Iată cum se prepară turnul de ciocolată cu frișcă și căpșuni!
- Cel mai bun desert pentru zilele libere!
- Încearcă turnul de ciocolată cu frișcă și căpșuni!
Weekend-ul acesta îți poți răsfăța papilele gustative chiar la tine acasă! Iată cum poți prepara cel mai bun desert!
Rețeta turn de ciocolată cu frișcă și căpșuni. Cel mai bun desert pentru weekend
Ești un fan înrăit al dulciurilor, însă te-ai plcitisit de cele cumpărate și ai vrea să faci unele chiar la tine acasă? A sosit momentul să înveți cum se prepară turnul de ciocolată cu frișcă și căpșuni. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a-ți delecta papilel gustative alături de cei dragi, chiar din propria sufragerie.
Ingrediente:
- 200 g ciocolată neagră
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g căpșune
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Se prepară mai simplu decât ți-ai imagina, astfel că primul pas este să rupi ciocolata în bucăți și săo pui la topit la bain-marie. Între timp, se ia o tavă mare de aragaz și se pune hârtie de copt, iar apoi se toarnă un strat subțire de ciocolată care se întinde cu o spatulă.
Atenție, stratul nu trebuie să depășească mai mult de 2 milimetri. Se lasă câteva secunde și se decupează cu un cuțit în dreptunghiuri sau cu o formă rotundă de metal.
Se lasă tavă la rece pentru 30 de minute, iar între timp, se bate frișca și se taie mărunt căpșunile. Se așază ușor straturi de ciocolată întărită cu frișcă și fructele tăiate mărunt, iar apoi se presară cu zahăr pudră. Se servește fie imediat, fie mai târziu, însă păstrat la frigider. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de negrese americane. Cel mai gustos și simplu desert pentru Ziua Îndrăgostiților