Rețetă ușoară de chec aperitiv pufos și delicios. Poate fi servit la micul dejun

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 22.02.2025 la 19:01
Actualizat pe 22.02.2025 la 19:01
Checul aperitiv este o gustare delicioasă de care poți să te bucuri la micul dejun. Rețeta este ușoară și ai nevoie de câteva ingrediente simple pentru a-l găti. Gustul, însă, este de-a dreptul delicios! Iată rețeta completă și câteva sfaturi importante pentru a obține un aluat pufos.

Checul aperitiv se gătește din câteva ingrediente ieftine.
Profimedia
- Rețetă ușoară de chec aperitiv
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple
Rețeta de chec aperitiv este ușoară și gata în 10 minute. Așadar, dacă nu ai foarte mult timp dimineața, poți să prepari un mic dejun delicios fără prea multă bătaie de cap. Ai nevoie doar de această rețetă și câteva ingrediente simple.
Rețetă de chec aperitiv din câteva ingrediente simple
Checul apertitiv poate fi adaptat în funcție de propriile tale dorințe și preferințe. Îl vei găti de câte ori vei avea ocazia și este o adevărată delicatesă pentru familia ta. Aluatul pufos și savoarea pe care o are te vor convinge să îl gătești și a doua oară.
Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont, cum ar fi să îl coci la temperatura exactă din rețetă, astfel încât să iasă moale la interior și să nu fie ars la exterior. De asemenea, o idee excelentă de servire este cu lapte, la micul dejun, pentru că cele două arome se completează perfect.
Ingrediente pentru chec aperitiv
- 5 linguri de smântână
- 2 gogoșari medii
- 320 de grame de șuncă
- 5 ouă
- 3 ardei grași
- 5 linguri de făină
- sare, piper
Cum gătești checul aperitiv
Se pregătește un bol mare, în care pui smântână, ouă și făina cernută. Se amestecă până se omogenizează, apoi se taie șunca cubulețe și se adaugă în aluat.
Celelalte legume se taie cubulețe mărunte, cum ar fi ardeii grași și gogoșarii și se adaugă și ei în aluat. Se adaugă sare și piper după gust.
Se toarnă compoziția într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute. După ce trece de testul scobitorii, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se feliază și se servește.
Sfat important: este recomandat ca smântâna și ouăle să fie mixate foarte bine înainte să adaugi făină. De asemenea, făina se cerne pentru a nu forma cocoloașe și a oferi aspectul pufos al aluatului.
Citește și: Chec cu mere și chefir. O idee de desert ușor de pregătit