REȚETA ZILEI: Brioșe delicioase speciale pentru micul-dejun
Publicat pe 24.06.2018 la 10:34 Actualizat pe 24.06.2018 la 10:56
Căutați o rețetă rapidă și ușoară pentru micul dejun? Brioșe delicioase speciale pentru micul-dejun sunt ideale dacă aveți nevoie de un mic dejun rapid. Aceste brioșe sunt delicioase și penntru un brunch sau drept gustare pentru copii.
Căutați o rețetă rapidă și ușoară pentru micul dejun? Brioșe delicioase speciale pentru micul-dejun sunt ideale dacă aveți nevoie de un mic dejun rapid. Aceste brioșe sunt perfecte și pentru un brunch sau drept gustare pentru copii.
Ingrediente pentru Brioșe delicioase speciale pentru micul-dejun
- 1/3 ceașcă de unt nesărat
- ½ ceașcă de zahar
- 1 ou
- ¼ ceașcă de iaurt grecesc la temperatura camerei
- 1 linguriță de vanilie
- ¼ ceașcă de lapte la temperatura camerei
- 1 ½ ceașcă de făină
- 1 ¼ linguriță praf de copt
- ¼ linguriță de sare
- ¼ linguriță scorțișoară
Mod de preparare pentru Brioșe delicioase speciale pentru micul-dejun
1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Ungeți tava cu unt spray.
2. În primul rând, într-un castron amestecați împreună făină, praf de copt, sare și scorțișoară.
3. În bolul mare bateți 1/3 ceașcă de unt moale la viteză mare pentru un minut. Adăugați zahăr la viteză medie. Apoi, adăugați în amestec ouă și vanilie. Acum, adăugați iaurtul grecesc și lapte și amestecați nu foarte mult.
4. Se amestecă ingredientele uscate. Aluatul trebuie să fie aibă o textură groasă.
5. Folosind o lingură mare turnați aluat în forme. Coaceți timp de 5 minute la 220 de garde C, apoi reduceți temperatura la 180 de grade C și mai coaceți timp de 15 - 18 minute.
6. Lăsați la răcit brioșele timp de 5-10 minute. Pentru glazură topiți puțin unt și amestecați scorțișoară și zahăr într-un castron mic. Se scufundă generos fiecare brioșă în unt topit și se rostogoleste în amestecul de zahăr de scorțișoară. Puneți pe un suport pentru a se răci complet.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.