REȚETA ZILEI: Brûlée de căpșuni! Un desert senzațional
Publicat pe 27.09.2018 la 18:56 Actualizat pe 28.09.2018 la 08:29
Incredibil cât de ușor este de preparat această rețetă și cât de delicios este rezultatul final! Pentru toți iubitorii de creme brulee – și nu numai – aceasta este o variantă mult mai inedită. De data aceasta, cu... căpșuni!
Incredibil cât de ușor este de preparat această rețetă și cât de delicios este rezultatul final! Pentru toți iubitorii de creme brulee – și nu numai – aceasta este o variantă mult mai inedită. De data aceasta, cu... căpșuni!
Ingrediente brulee de căpșuni:
- 225 g cremă de brânză, temperatura camerei
- 6 linguri zahăr
- 1 1/2 căni smântână
- 1 ou
- 450 g căpșuni, spălate
- încă 2 linguri de zahăr, pentru topping
Mod de preparare brulee de căpșuni:
Preîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius.
Baite brânza și zahărul timp de 2-3 minute. Adaugă smântâna și oul, apoi bate din nou. Salvează 6 căpșuni pentru decorare, apoi toacă-le pe cele rămase.
Împarte căpșunile între vasele pentru brulee, în mod egal. Împarte, tot în mod egal, aluatul. Amplasează vasele pe o tavă, pe mijlocul gratiilor din cuptor, apoi adaugă apă caldă până pe la jumătatea tăvii.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Choux a la creme cu umplutură Chantilly
Coace timp de 25 minute, apoi oprește cuptorul și lasă brulee-urile să stea pentru încă 10, cu ușa închisă. Scoate din cuptor și dă la frigider.
Odată ce s-au răcit, adaugă câte 1 linguriță de zahăr deasupra fiecărui brulee. Cu o torță de bucătărie, cu grijă gătește zahărul până devine maro.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.