REȚETA ZILEI: Budincă de ciocolată făcută în casă
Publicat pe 12.08.2018 la 10:35 Actualizat pe 12.08.2018 la 11:04
Sigur, budinca din comerț este ieftină și ușor de preparat, dar nu este întotdeauna cea mai sănătoasă. Până la urmă, cea mai bună opțiune rămâne tot ceea ce faci tu, cu mâinile tale. Prin urmare, vă recomandăm o rețetă foarte simplă de budincă de ciocolată făcută în casă.
Sigur, budinca din comerț este ieftină și ușor de preparat, dar nu este întotdeauna cea mai sănătoasă. Până la urmă, cea mai bună opțiune rămâne tot ceea ce faci tu, cu mâinile tale. Prin urmare, vă recomandăm o rețetă foarte simplă de budincă de ciocolată făcută în casă.
Ingrediente budincă de ciocolată:
- 2 gălbenușuri de ou mari
- 2 linguri de amidon de porumb
- 2 căni de lapte
- 1/2 cană zahăr
- 1/3 cană pudră de cacao, neîndulcită
- 1/4 linguriță sare
- 2 lingurițe esență de ciocolată sau de vanilie
Mod de preparare budincă de ciocolată:
Într-un castron, bate gălbenușurile timp de 1 minut, până devin de culoare galben deschis și își măresc volumul. Apoi, adaugă amidonul și 1/4 cană de lapte.
Pe urmă, într-o cratiță, amestecă zahărul, cacao, sarea și laptele rămas, apoi pune pe aragaz, la foc mediu-mare, până când lichidul face mici bulbuci, chiar înainte să dea în clocot. În acel moment, ia de pe foc și, în timp ce amesteci constant, adaugă mixtura de ciocolată în mixtura de ou cu amidon. Nu turna totul deodată, altfel riști să faci omletă!
Toarnă totul înapoi în cratiță, apoi gătește la foc mediu spre mare, amestecând constant, până când budinca dă în clocot. Scade căldura până când mixtura doar face mici bulbuci. Continuă să amesteci timp de două minute până când budinca se întărește.
Ia cratița de pe foc și adaugă esența. Toarnă budinca într-un castronel și acoperă cu o bucată de celofan. Dă la frigider timp de o oră sau două.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.