REȚETA ZILEI: Cheesecake cu lime la borcănel, fără coacere
Publicat pe 08.08.2018 la 13:56 Actualizat pe 08.08.2018 la 14:18
Ai poftă de o prăjitură făcută în casă, dar nu vrei să treci prin chinul de a coace când este atât de cald afară? Există o soluție simplă pentru asta: o rețetă ușoară, care nu necesită cuptorul și care este extrem de savuroasă!
Ai poftă de o prăjitură făcută în casă, dar nu vrei să treci prin chinul de a coace când este atât de cald afară? Există o soluție simplă pentru asta: o rețetă ușoară, care nu necesită cuptorul și care este extrem de savuroasă!
Ingrediente cheesecake cu lime:
Pentru blat
- 3/4 cană firmituri biscuiți
- 1 lingură zahăr
- 3 linguri de unt nesărat, topit
Pentru cremă
- 340 g cremă de brânză, temperatura camerei
- 1/4 cană zahăr
- 1/2 linguriță esență vanilie
- 3 lingurițe suc de lime
- Coaja de la 2 lime
- 110 grame frișcă
- 1-2 picături colorant alimentar verde
- Felii de lime și firmituri de biscuiți, pentru decorat
Mod de preparare cheesecake cu lime:
Amestecă ingredientele pentru blat, apoi împarte mixtura între șase borcane de 110 ml. Aplică presiune pe blat, pentru a mula pe fundul recipientelor.
În alt castron, amestecă crema de brânză, zahărul, vanilia, sucul de lime și coaja. Cu grijă, adaugă și frișca și colorantul. Cu o lingură, adaugă crema în borcănele. Decorează cu felii de lime și firmituri, dacă dorești.
Dă la frigider timp de 5 ore înainte de a servi.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.