REȚETA ZILEI: Budincă Yorkshire. Ușor de făcut, cu doar 5 ingrediente
Publicat pe 28.07.2018 la 12:50 Actualizat pe 28.07.2018 la 13:23
Pentru ziua de astăzi, vă recomandăm să încercați o rețetă simplă, dar care vă va încânta papilele gustative. Este un altfel de desert, pe care îl poate prepara, însă, oricine!
Pentru ziua de astăzi, vă recomandăm să încercați o rețetă simplă, dar care vă va încânta papilele gustative. Este un altfel de desert, pe care îl poate prepara, însă, oricine!
Ingrediente budincă Yorkshire:
- 3 ouă mari
- 165 g lapte
- 115 g făină
- un vârf de sare
- 1/4 cană unt topit, nesărat
Metodă de preparare budincă Yorkshire:
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron mediu, bate împreună ouăle, laptele, făina și sarea. Ai grijă să nu amesteci prea mult! Lasă, apoi, aluatul la „odihnit” timp de 30 de minute, la temperatura camerei.
Adaugă o linguriță de unt topit în fiecare gaură a unei tăvi de brioșe, apoi dă la cuptor timp de 5-7 minute. Odată încălzită, scoate tava și împarte aluatul în mod egal, în fiecare cupă, care trebuie umplută până la jumătate. Dă înapoi la cuptor timp de 10-12 minute. Servește imediat.
- CITEȘTE ȘI REŢETA ZILEI: Prăjitură cu lămâie şi iaurt
- CITEȘTE ȘI REŢETA ZILEI: Tort cu spumă de ciocolată
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.