REŢETA ZILEI: Prăjitură cu lămâie şi iaurt
Publicat pe 25.07.2018 la 11:02 Actualizat pe 25.07.2018 la 11:02
Este vară şi azi îşi propunem un desert răcoros şi uşor de pregătit. Ce ai spune de o prăjitură cu lămâie şi iaur? Sună bine, nu-i aşa?
- 1 cană de faină
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 1 ceașcă de iaurt
- 1 cană şi un sfert de zahăr
- 4 ouă
- 2 lingurite de coajă de lămâie rasă
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- 1/2 ceașcă de ulei vegetal
- 1/3 ceaşcă de suc de lămâie proaspat
Galzură
- 1 ceașcă de zahăr
- 2 linguri de suc de lămâie proaspăt
- Lămâie tăiată
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul. Într-un castron, amestecă împreună făina, praful de copt și sarea. Într-un alt castron, amestecă împreună iaurtul, o ceașcă de zahăr, ouăle, coaja de lămâie și extractul de vanilie. Adaugă uleiul şi combină toate ingredientele împreună. Frământă aluatul cu o spatulă. Apoi, pune aluatul într-o tavă şi lasă-l la cuptor aproximativ 50 de minute.
Pune restul de zahăr şi sucul de lămâie într-o cratiţă mică, la foc mic, şi las-o pe foc până când zahărul se topeşte.
Când aluatul e copt, lasă-l în tavă să se răcească 10 minute, apoi pune-l pe un blat şi toarnă deasupra, din cratiţă, sucul de lămâie combinat cu zahăr.
Pentru glazură, combină zaharul şi sucul de lămaie. Toarnă-l peste prăjitură şi foloseşte pentru decor felii de lămâi.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.