REȚETA ZILEI: Carne de vită caramelizată, unul dintre cele mai delicioase preparate asiatice
Publicat pe 01.01.2019 la 16:35 Actualizat pe 01.01.2019 la 16:53
Dacă sunteți un iubitor al mâncării chinezești, carnea de vită caramelizată vă va cuceri instant! Preparatul are un gust aromat, carnea este moale și pe deasupra, arată foarte bine în farfurie. Nu este greu de gătit ci necesită doar puțină răbdare și creativitate. Poftă bună!
Dacă sunteți un iubitor al mâncării chinezești, carnea de vită caramelizată vă va cuceri instant! Preparatul are un gust aromat, carnea este moale și pe deasupra, arată foarte bine în farfurie. Nu este greu de gătit ci necesită doar puțină răbdare și creativitate. Poftă bună!
Ingrediente carne de vită caramelizată:
- 350 gr steak bavette (flank steak)
- 1 ceapă medie
- 1 fir ceapă verde
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură amidon
- 1 cană ulei pentru prăjit
- 4 linguri sos de soia
- 3 linguri oțet de orez
- 1 lingură zahăr brun
- 1 linguriță cu vârf pastă de ghimbir și usturoi
- 15 râșnițe chili
- 2 lingurițe ulei
Mod de preparare carne de vită caramelizată:
Se taie carnea fâșii subțiri, obligatoriu perpendicular pe fibră. Se presară carnea cu bicarbonat, se amestecă bine și se lasă să stea 15 minute. Se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se absorb bucățile de carne cu șervețele de bucătărie. Se presară carnea cu amidon, se amestecă bine și se mai lasă să stea 15 minute la marinat.
Cât se marinează carnea, se prepară sosul. Se încinge uleiul într-o crăticioara. Se adaugă pastă de ghimbir și usturoi și se prăjește timp de 1 minut. Se adaugă restul ingredientelor de la sos și se fierbe timp de 5 minute.
Se încinge bine 1 cană de ulei. Se prăjesc bucățile de carne timp de 2-3 minute. Se scot cu o paletă pe șervețele, că să se absoarbă excesul de grăsime. Se încing 2 linguri de ulei într-un wok sau o tigaie largă. Se prăjește la foc mare, amestecând des, ceapă tăiată felii subțiri. Când începe să se aurească pe margini se adaugă carnea prăjită și se amestecă bine. Se adaugă apoi sosul și se fierbe, tot la foc mare, până sosul este absorbit de carne și în tigaie se vede doar puțîn lichid. Se adaugă ceapă verde tăiată ronedele, se amestecă și se trage tigaia de pe foc. Se servește cu orez basmatic fiert.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.