REȚETA ZILEI: Cartofi dulci îmbrăcați în prosciutto, cu crustă de arțar
Publicat pe 17.10.2018 la 13:19 Actualizat pe 17.10.2018 la 13:56
Pentru ziua de astăzi, vă recomandăm o bunătate de rețetă, extrem de ușor de preparat și care este perfectă pe post de gustare, dar și de un prânz sățios! Cartofii dulci devin din ce în ce mai populari, iar cu astfel de preparate înțelegem și de ce.
Pentru ziua de astăzi, vă recomandăm o bunătate de rețetă, extrem de ușor de preparat și care este perfectă pe post de gustare, dar și de un prânz sățios! Cartofii dulci devin din ce în ce mai populari, iar cu astfel de preparate înțelegem și de ce.
Ingrediente cartofi dulci cu prosciutto și crustă de arțar:
- 4 cartofi dulci lungi
- 1 lingură ulei vegetal
- câteva pachețele de prosciutto crudo
- 1/4 cană sirop de arțar
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/4 linguriță boia dulce
- sare și piper
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 230 de grade Celsius și acoperă o tavă cu hârtie de copt. Decojește cartofii, apoi taie-i feliuțe lunguiețe.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Paste delicioase cu usturoi și spanac, o cină perfectă!
Pune bucățile de cartofi pe tavă și acoperă cu ulei, sare și piper. Aranjează-i pe câte un singur rând pe hârtia de copt.
Taie fiecare felie de prosciutto în felii lunguiețe, apoi înfășoară câte una în jurul fiecărei bucăți de cartof.
Coace timp de 20 de minute. Între timp, amestecă siropul de arțar cu scorțișoara și boia. Folosește o pensulă pentru a acoperi cartofii cu mixul, apoi mai coace timp de 5 minute.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.