REȚETA ZILEI: Caserolă de macaroane cu brânză
Publicat pe 19.08.2018 la 11:27 Actualizat pe 19.08.2018 la 12:16
Macaroane cu brânză! Sunt un deliciu ușor de preparat, care a înnebunit toată planeta. Prin urmare, aceasta este și rețeta pe care o recomandăm astăzi, doar că vine cu o mică variație: este o caserolă, la cuptor.
Macaroane cu brânză! Sunt un deliciu ușor de preparat, care a înnebunit toată planeta. Prin urmare, aceasta este și rețeta pe care o recomandăm astăzi, doar că vine cu o mică variație: este o caserolă, la cuptor.
Ingrediente macaroane cu brânză:
- 340 g macaroane
- 1/4 cană unt
- 1/4 cană făină
- 1 1/2 căni lapte
- 1 cană smântână de gătit, slabă
- 1/2 linguriță pudră uscată de muștar
- 1 linguriță pudră de ceapă
- sare și piper
- 4 căni brânză cheddar
- 1/2 cană parmezan
Mod de preparare macaroane cu brânză:
Gătește macaroanele conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge și lasă sub apă rece.
Topește untul la foc meidu, într-o cratiță mare. Adaugă făina și lasă la gătit 2 minute. Adaugă, încet, smântâna, laptele, pudra de muștar și pudra de ceapă. Gătește la foc mediu în timp ce amesteci, până se îngroașă.
- CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Rulouri italienești
Ia de pe foc și amestecă parmezanul și 3 căni de cheddar, până se topesc complet. Amestecă sosul cu macaroanele, apoi toarnă într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei sau unt. Adaugă brânza rămasă pe deasupra.
Coace timp de 18-24 minute.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.