REȚETA ZILEI: Cel mai bun sos de caramel sărat
Publicat pe 13.09.2018 la 11:35 Actualizat pe 13.09.2018 la 13:20
Cu un sos de caramel sărat, poți face o grămadă de lucruri bune, bune! Dar dacă îți dorești cele mai bune rezultate de la deserturile tale, cel mai indicat ar fi să îți prepari în casă propriul sos. Din fericire, acest lucru este mai ușor decât crezi.
Cu un sos de caramel sărat, poți face o grămadă de lucruri bune, bune! Dar dacă îți dorești cele mai bune rezultate de la deserturile tale, cel mai indicat ar fi să îți prepari în casă propriul sos. Din fericire, acest lucru este mai ușor decât crezi.
Ingrediente sos de caramel sărat:
- 2 căni zahăr
- 100 grame unt nesărat, la temperatura camerei și tăiat în cubulețe
- 1 cană lichid frișcă, la temperatura camerei
- 1 lingură sare de mare
Mod de preparare sos de caramel sărat:
Într-o cratiță, topește zahărul la foc mediu-mare. Amestecă încet până se topește tot zahărul. Cum obține o nuanță de chihlimbar, adaugă untul și amestecă cu energie, până când se topește îm întregime.
Ia cratița de pe foc și adaugă treptat frișca în timp ce amesteci cu energie. Nu te speria dacă amestecul face multe bule, este perfect normal! Odată ce s-a incorporat totul, adaugă și sarea de mare.
Lasă sosul la răcit timp de 15 minute. Înainte de a-l folosi, încălzește-l ușor.
- CITEȘTE ȘI REŢETA ZILEI: Plăcintă din trei ingrediente
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.