REȚETA ZILEI: Coaste de miel cu sos de muștar și miere, un preparat pe gustul tuturor!
Publicat pe 28.11.2018 la 09:00 Actualizat pe 28.11.2018 la 09:02
Deși toată lume se gândește, acum la carnea de porc și la preparatele pe bază de carne de porc, noi ți-am pregătit o rețetă delicioasă de coaste de miel cu sos delicios de muștar și miere!
Deși toată lume se gândește, acum la carnea de porc și la preparatele pe bază de carne de porc, noi ți-am pregătit o rețetă delicioasă de coaste de miel cu sos delicios de muștar și miere!
Dacă vrei să ai parte de o masă pe cinste, ca la un restaurant de 5 stele, rețeta noastră de coaste de miel cu sos de muștar și miere este tot ceea ce ai nevoie.
Ingrediente:
- 750 g coaste de miel
- 100 muștar clasic
sare
piper
3 căței de usturoi
o doză de bere
ghimbir ras
1 foaie dafin
2-3 frunze busuioc
ulei
1 lingură miere
boia de ardei afumată
500 g cartofi albi
250 g roșii cherry
25 g unt
rozmarin
Mod de preparare:
Porționăm coastele de miel în așa fel încât fiecare porție să conțină două vertebre. Preparăm marinata.
Curățăm usturoiul, îl pisăm în mojar împreună cu sare, piper și ghimbirul ras și obținem o pastă pe care o amestecăm cu muștarul.
Cu această pastă vom masa carnea de pe coastele de miel și le lăsăm câteva minute să se odihnească, apoi le așezam într-o tavă, la marinat, după care adăugăm berea peste ele, frunze rupte de busuioc și o foaie de dafin și dăm totul la frigider, pentru o oră.
După acest interval, scoatem coastele de miel din tava în care le-am pus la marinat și le transferăm într-o tavă de copt, unsă cu ulei.
Printre coaste, așezăm felii de cartofi masate cu puțin unt și condimentate cu sare și piper, precum și crenguțe de rozmarin și roșii cherry cu ciorchine cu tot.
Dăm tava la cuptor pentru 40-45 de minute, sau până când atât coastele cât și cartofii sunt bine rumenite.
Pe parcurs, mai învârtim coastele de pe o parte pe cealaltă și le mai stropim cu câte puțină marinată.
După stingerea focului, ungem coastele cu puțină miere, cu ajutorul unei pensule și presărăm boia de ardei afumată, peste ele.
Le mai lăsăm la cuptor așa unse, cu focul stins, 5-6 minute, apoi le servim cu mare poftă.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.