REȚETA ZILEI: Coaste de porc pe grătar, picante și delicioase
Publicat pe 22.12.2018 la 10:50 Actualizat pe 22.12.2018 la 10:54
Dacă tot este sezonul mâcărurilor tradiționale, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă absolut delicioasă de coaste de porc pe grătar, picante, cu care îi vei da gata pe toți cei dragi!
Dacă tot este sezonul mâcărurilor tradiționale, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă absolut delicioasă de coaste de porc pe grătar, picante, cu care îi vei da gata pe toți cei dragi!
Dacă ai poftă de ceva bun, rețeta noastră de azi este tot ce ai nevoie atât pentru tine, cât și pentru a-i surprinde pe cei dragi ție. Este vorba despre coaste de porc pe grătar, picante și delicioase.
Ingrediente:
1,5 kg coaste de porc, grosuțe și cărnoase, tăiate perpendicular pe os la o lățime de 18-20 cm.
3 căței de usturoi
½ dintr-o ceapă mică
1 linguriță boabe de muștar
½ linguriță semințe de fenicul
½ linguriță semințe de chimen
½ linguriță semințe de coriandru
½ linguriță paprika afumată
1 linguriță de piper măcinat
1 linguriță paprika dulce
2 linguri de zahăr brun
1 lingură rasă de sare grunjoasă
4-5 linguri de sos tabasco
1-2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Coastele se fasonează, îndepărtând, dacă este cazul, grăsimea în exces. Se îndepărtează și pielița argintie de pe dosul coastelor (partea cu osul), pentru că aceasta nu are nicio calitate în plus, în timpul gătirii pe grătar, ar putea să comprime carnea strângând-o la un loc.
Pentru marinadă, se zdrobesc semințele mirodeniilor într-un mojar, apoi se pun în blender, împreună cu ceapa tocată bucățele, usturoiul, cele două feluri de paprika, sarea, piperul, zahărul brun și cele două linguri de ulei. Se adaugă 2 linguri de sos tabasco, după care se amestecă, până se obține o pastă, care se aplică peste coaste și se lasă la frigider pentru 4 ore, la marinat.
După ce se marinează coaastele, se încinge bine grătarul, iar fiecare bucată se lasă timp de 6-10 minute, până se rumenește. Înainte de servire, coastele se lasă să se odihnească timp de 15 minute, timp în care se vor relaxa și vor deveni suculente și fragede de se vor topi în gură.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.