REȚETA ZILEI: Cotlet de porc la cuptor cu ierburi aromate
Publicat pe 01.09.2018 la 10:00 Actualizat pe 01.09.2018 la 10:04
Dacă trebuie să pregătiți cina pentru o persoană specială și nu aveți nicio idee, noi vă propunem, astăzi, o delicioasă rețetă de cotlet de porc a cuptor, cu ierburi aromate. Cei dragi vor fi profund impresionați de inițiativă și vor aprecia pe deplin ceea ce le-ați pregătit!
Dacă trebuie să pregătiți cina pentru o persoană specială și nu aveți nicio idee, noi vă propunem, astăzi, o delicioasă rețetă de cotlet de porc a cuptor, cu ierburi aromate. Cei dragi vor fi profund impresionați de inițiativă și vor aprecia pe deplin ceea ce le-ați pregătit!
Pentru a pregăti o rețetă de cotlet de porc la cuptor cu ierburi aromate, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- cotlete de porc- 500g
- 250 ml vin roșu sec
- ulei de porumb
- 4-5 căței de usturoi
- sare
- piper
- foi dafin
- rozmarin
- oregano
- coriandru
- 2 linguri de bulion
Mod de preparare:
Spălăm cotletul de porc în apă rece și îl frecăm cu condimente (rozmarin, oregano, coriandru sare, piper), după care îl punem într-o tavă. Adăugăm usturoiul curățat, foile de dafin, vinul și stropim cu ulei.
Acoperim tava cu folie de aluminiu și lăsăm la rece, timp de o oră. Între timp, încălzim cuptorul. La finalul celor 60 de min, punem tava în cuptor, la foc potrivit și lăsăm în funcție de preferințe, până ce cotletul se rumenește și capătă o nuanță maronie. Din 30 în 30 de minute se întoarce cotletul, iar la final, se pune pe un platou.Tavă în care am preparat carnea o punem pe flacără, adăugăm bulionul și încă 50 ml de vin și fierbem până ce se îngroașă puțin, după care punem sosul peste cotlet. Se servește cu cartofi prăjiți, salată sau orice altă garnitură, după gust!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.