REȚETA ZILEI: Cremă suedeză, decorată cu trandafiri din căpșuni
Publicat pe 02.08.2018 la 11:51 Actualizat pe 02.08.2018 la 12:23
Pe timpul verii, este ideal să te bucuri de un desert ușor, atât din punct de vedere al texturii, cât și din punct de vedere al metodei de preparare. De aceea, astăzi vă recomandăm crema suedeză, un răsfăț dulce pentru toate vârstele!
Pe timpul verii, este ideal să te bucuri de un desert ușor, atât din punct de vedere al texturii, cât și din punct de vedere al metodei de preparare. De aceea, astăzi vă recomandăm crema suedeză, un răsfăț dulce pentru toate vârstele!
Ingrediente cremă suedeză:
Pentru crema suedeză
- 4 căni frișcă lichidă
- 2 căni zahăr granulat
- 2 plicuri de gelatină, fără aromă
- 1 lingură esență de vanilie
- 1 linguriță esență de migdale
- 1/2 linguriță esență de portocală
- 1/4 linguriță sare
- 4 căni de smântână
Pentru dulceața de fructe
- 4 căni căpșuni proaspete sau congelate
- 2 căni zmeură proaspătă sau congelată
- 1 plic gelatină, fără aromă
- 3/4 cană zahăr granulat
- 1 vârf de sare
Mod de preparare cremă suedeză:
Toarnă frișca lichidă și zahărul într-o cratiță încâlzită pe foc mediu. Amestecă, apoi ia de pe foc odată ce lichidul aproape dă în clocot. Bate rapid gelatina în compoziție, apoi adaugă esențele și sarea. Lasă mixtura la răcit timp de 5-10 minute. Bate, apoi, smântâna, câte o cană. Toarnă amestecul în patre vase de sufleu.
Pentru dulceață, curăță fructele, apoi adaugă-le într-o cratiță, pe foc mediu, împreună cu zahărul și sarea. Dă în clocot, apoi lasă mixtura să facă bulbuci. Gătește timp de 5-10 minute. Zdrobește fructele cu o lingură de lemn. Lasă la răcit timp de 10 minute, apoi acoperă crema din vase cu câte un strat de dulceață. Dă la frigider timp de două ore.
Pentru a decora cu niște trandafiri din căpșuni, urmează instrucțiunile din videoul de mai jos.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.