REŢETA ZILEI: Găluşte cu piersici
Publicat pe 26.06.2018 la 08:45 Actualizat pe 26.06.2018 la 08:45
Astăzi vă propunem o nouă idee delicioasă de mic dejun. Găluştele cu piersici sunt o alternativă gustoasă atât pentru micul dejun, cât şi pentru celelalte mese şi vă garantăm că cei mici le vor adora pur şi simplu. Găluştele cu piersici nu au un grad de dificultate ridicat în obţinerea lor, acest lucru fiind potrivit pentru persoanele care nu au prea mult timp disponibil pentru a găti.
Astăzi vă propunem o nouă idee delicioasă de mic dejun. Găluştele cu piersici sunt o alternativă gustoasă atât pentru micul dejun, cât şi pentru celelalte mese şi vă garantăm că cei mici le vor adora pur şi simplu. Găluştele cu piersici nu au un grad de dificultate ridicat în obţinerea lor, acest lucru fiind potrivit pentru persoanele care nu au prea mult timp disponibil pentru a găti.
Ingrediente pentru Găluşte cu piersici:
-
1 pachet de aluat de plăcintă
-
3/4 ceşti de zahăr brun
-
1 linguriță de vanilie
-
1-2 linguriță de scorțișoară
-
1 linguriţă suc de lămâie
-
1 cană de suc de portocale acidulat
-
2-3 piersici proaspete
Mod de preparare pentru Găluşte cu piersici:
1. Ungeţi cu unt vasul de coacere.
2. Preîncălziți cuptorul la 220 grade C.
3. Se curăță piersicile și se taie fiecare în 4-6 felii.
4. Rulaţi fiecare bucată de piersică în aluat şi aşezaţi-o în vasul de coacere.
5. Se topește untul şi se amestecă cu zahăr brun, scorțișoară, suc de lămâie și vanilie. Când se îngroașă, se îndepărtează de pe foc și se toarnă peste găluște.
6. Se toarnă sucul de portocale acidulat în mijloc și de-a lungul marginilor unei tăvi (nu deasupra rulourilor)
7. Coaceți timp de 30-40 de minute sau până devin aurii.
8. Poţi presăra mai mult zahăr cu scorţişoară peste ele după ce le scoţi din cuptor.
9. Se recomandă să le seviţi calde.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.