REȚETA ZILEI: Gogoși sănătoase cu dovleac! Desertul delicios al toamnei
Publicat pe 18.10.2018 la 10:35 Actualizat pe 18.10.2018 la 12:03
Gogoși! Cine nu iubește niște gogoși delicioase și ușor de preparat? Chiar și așa, este posibil să te fi săturat de cele tradiționale. Prin urmare, avem o rețetă perfectă, care aduce gusturile de sezon la tine în farfurie.

Gogoși cu dovleac
inspiredbycharm.com
Gogoși! Cine nu iubește niște gogoși delicioase și ușor de preparat? Chiar și așa, este posibil să te fi săturat de cele tradiționale. Prin urmare, avem o rețetă perfectă, care aduce gusturile de sezon la tine în farfurie.
Ingrediente gogoși cu dovleac:
- 1 3/4 cană făină
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță nucșoară măcinată
- 1/8 linguriță cuișoare măcinate
- 2 lingurițe praf de copt
- un vârf de sare
- 3/4 cană piure de dovleac
- 3/4 cană lapte
- 1/2 cană zahăr brun
- 1/3 cană ulei vegetal
- 1 ou mare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2/3 cană zahăr
- 2 linguri scorțișoară
- 1 jumătate de bucată de unt nesărat, topit
Mod de preparare gogoși cu dovleac:
Încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge o tavă de brioșe cu puțin ulei.
Într-un castron, amestecă făina, scorțișoara, cuișoarele, nucșoara, praful de copt și sarea. Într-un alt castron, amestecă dovleacul, laptele, zahărul brun, uleiul, oul și vanilia. Combină cele două amestecuri, amestecând bine.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Prăjitură încântătoare cu piersici proaspete
Umple cupele tăvii aproape până sus și coace timp de 10-12 de minute sau până trec testul scobitorii.
Într-un castronel, amestecă cele 2 linguri de scorțișoară și zahărul. Când gogoșile s-au copt, lasă-le la răcit timp de 5 minute, apoi acoperă-le bine cu untul topit și dă-le prin scorțișoară și zahăr.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.