REȚETA ZILEI: Prăjitură încântătoare cu piersici proaspete
Publicat pe 09.10.2018 la 08:50 Actualizat pe 09.10.2018 la 12:21
Poftă de ceva dulce? Încearcă o prăjitură parcă luată de la cele mai bune cofetării, însă una pe care o poți prepara chiar la tine acasă! Pentru astăzi, recomandăm o interesantă rețetă de prăjitură, cu piersici proaspete și jeleu ușor.
Poftă de ceva dulce? Încearcă o prăjitură parcă luată de la cele mai bune cofetării, însă una pe care o poți prepara chiar la tine acasă! Pentru astăzi, recomandăm o interesantă rețetă de prăjitură, cu piersici proaspete și jeleu ușor.
Ingrediente prăjitură cu piersici:
Pentru crustă și topping:
- 2 căni firmituri biscuiți
- 1/2 cană unt nesărat, topit
- 6 linguri zahăr
Pentru umplutură piersici:
- 5 căni piersipi proaspete, decojite și tăiate în bucățele
- 2 căni apă
- 1 cană zahăr
- 3 linguri amidon de porumb
- 1 pachet jeleu piersici
Pentru stratul de cheesecake:
- 1 cutie cremă de brânză, la temperatura camerei
- 3/4 cană zahăr pudră
- 1 linguriță vanilie
- 1 cutie frișcă lichidă
- Mod de preparare prăjitură cu piersici:
Într-un castron, combină biscuiții fărâmițați cu zahărul. Adaugă untul topit și amestecă cu o furculiță. Pune deoparte 1 1/2 cană firmituri.
CITEȘTE ȘI REŢETA ZILEI: Pui la cuptor rumenit cu parmezan
Restul amestecului, presează-l pe fundul unei tăvi de copt și coace timp de 8 minute. Lasă apoi la răcit.
Într-o cratiță, combină apă cu 1 cană zahăr și amidon. Amestecă bine cu jeleul. Ia de pe foc și lasă mixtura la răcit, apoi adaugă piersicile, amestecă și toarnă peste crusta răcită.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Covrigei pufoși cu sos de brânză
Lasă la răcit, apoi adaugă firmiturile deasupra și frișca.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.