REŢETA ZILEI: Hummus cu usturoi
Publicat pe 05.08.2018 la 09:40 Actualizat pe 10.08.2018 la 13:05
O nouă zi, o nouă idee delicioasă. Propunerea de astăzi este humusul cu usturoi. Pe lângă clasicul hummus, această variantă este mult mai aromată şi totodată este o reţetă fresh şi uşor de realizat.
O nouă zi, o nouă idee delicioasă. Propunerea de astăzi este humusul cu usturoi. Pe lângă clasicul hummus, această variantă este mult mai aromată şi totodată este o reţetă fresh şi uşor de realizat.
Ingrediente pentru hummus cu usturoi:
- 1 cap de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 500 g năut clătit şi scurs
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/2 lingură de sare
- 1 lingură apă
- nuci de pin pentru ornare
Mod de preparare pentru hummus cu usturoi:
1. Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
2. Tăiaţi căpăţâna de usturoi în două şi puneţi ulei de masline peste cele două jumătăţi.
3. Înveliţi fiecare jumătate în folie de aluminiu, apoi puneţi-le în cuptor timp de 30 de minute.
4. Puneţi toate ingredientele în blender şi lăsaţi-l să îşi facă treaba până ce totul se transformă într-o pstă cremoasă.
5. Puteţi orna hummusul obţinut cu nuci de pin.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.