REȚETA ZILEI: Lasagna cu caramel și nuci
Publicat pe 08.09.2018 la 11:16 Actualizat pe 08.09.2018 la 11:27
Este momentul pentru încă o idee de rețetă gustoasă și foarte ușor de făcut. Propunerea noastră de astăzi este lasagna, şi nu una clasică, ci una cu nuci şi caramel. Această rețetă este una accesibilă atât ca preț, cât și ca efort depus în realizarea ei.
Este momentul pentru încă o idee de rețetă gustoasă și foarte ușor de făcut. Propunerea noastră de astăzi este lasagna, şi nu una clasică, ci una cu nuci şi caramel. Această rețetă este una accesibilă atât ca preț, cât și ca efort depus în realizarea ei.
Ingrediente pentru Lasagna cu caramel și nuci:
- 2 cutii de rulouri cu scorțișoară
- 200 grame de alume și nuci
- ½ ceaşcă de zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- ¼ linguriță de nucșoară
- 1 lingură de amidon de porumb
- sos de caramel
Mod de preparare pentru Lasagna cu caramel și nuci:
1. Preîncălziţi cuptorul la 220 grade C şi tapetaţi tava cu hârtie de copt.
2. Într-un castron amestecați nuci, zahăr, amidon de porumb, scorțișoară și nucșoară.
3. Întindeţi cu ajutorul unui făcăleţ rulourile cu scorţişoară şi presăraţi făină pe ele.
4. Întineţi primul strat obţinut din rulouri pe fundul tăvii. Turnaţi compoziţia de nuci şi celelalte ingrediente şi mai repetaţi încă o dată procedeul.
5. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți 30 de minute. Apoi scoateți folia și coaceți încă 10-15 minute până când partea superioară devine aurie.
6. Scoateţi de la cuptor şi turnaţi sos de caramel pe deasupra.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.