REȚETA ZILEI: Mini cheesecakes cu dovleac și sos de caramel și pecan
Publicat pe 31.10.2018 la 11:02 Actualizat pe 31.10.2018 la 12:00
Astăzi, vă recomandăm o rețetă dulce și extrem de savuroasă, care va încânta pe oricine se va înfrupta din ele! Aceste mini cheesecakes fac senzație pe orice masă, mai ales pe timpul toamnei.
Astăzi, vă recomandăm o rețetă dulce și extrem de savuroasă, care va încânta pe oricine se va înfrupta din ele! Aceste mini cheesecakes fac senzație pe orice masă, mai ales pe timpul toamnei.
Ingrediente cheesecakes cu dovleac și sos de caramel și pecan:
Pentru blat:
- 1 pachet biscuiți de graham, fărmâmițați
- 1/3 cană unt topit
- 1/4 cană zahăr
Pentru umplutură
- 640 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 1/2 cană smântână
- 3/4 cană zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2 ouă, temperatura camerei
- 1 cană piure de dovleac
- 3/4 linguriță praf de scorțișoară
- 1/8 linguriță praf de nucșoară
- frișcă proaspătă
Pentru sos:
- 1 1/2 cană zahăr
- 1/2 cană apă
- 1 cană lichid de frișcă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2 linguri whiskey
- 1 cană nuci pecan, tocate mărunt
- un vârf de sare
Mod de preparare cheesecakes cu dovleac și sos de caramel și pecan:
Amestecă biscuiții, untul și zahărul. Amplasează câte o linguriță de mix în fiecare cupă a tăvii folosite (de preferat, de brioșe).
Într-un castron, amestecă crema de brânză, smântâna și zahărul. Adaugă ouă și vanilie. Pune deoparte o cană din mix. Adaugă apoi dovleacul, scorțișoara și nucșoara. Pune câte o linguriță din umplutura pusă deoparte deasupra fiecărui strat din cupe. Umple cu restul amestecului. Dă la cuptor timp de 13-15 minute, apoi lasă la răcit 10 minute. Scoate cheesecake-urile din cupe și răcește complet, la frigider.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Batoane de pizza cu brânză și legume, gata în 15 minute
Pentru a face sosul, toarnă zahăr și apă într-o cratiță, pe foc mediu-mare. Nu amesteca! Gătește până culoare devine un chihlimbar închis. Oprește focul și bate restul de ingrediente. Lasă sosul la răcit, apoi dă la frigider până la folosire.
Servește cu nuci pecan, sos și frișcă deasupra.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.