REŢETA ZILEI: Şniţele franţuzeşti, delicioase ca la mama acasă
Publicat pe 30.10.2018 la 07:59 Actualizat pe 30.10.2018 la 07:59
Sunt la fel de preparat ca sniţelele obişnuite, doar că sunt mult mai gustoase! Pentru că detaliile fac diferenţa, o să observi că vinul alb în această reţetă va transforma banalele sniţele într-un preparat inedit şi ideal pentru mesele pretenţioase.
Sunt la fel de preparat ca sniţelele obişnuite, doar că sunt mult mai gustoase! Pentru că detaliile fac diferenţa, o să observi că vinul alb în această reţetă va transforma banalele sniţele într-un preparat inedit şi ideal pentru mesele pretenţioase.
Ingrediente sniţele franţuzeşti:
- 500 grame piept de pui
- 120 ml supă concentrată de pui
- 2 ouă
- 100 grame făină
- 120 ml vin alb
- 3 linguri ulei
- 2 linguri unt
- 3 linguri zeamă de lămâie
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare sniţele franţuzeşti:
Pune într-un vas făina, ouăle şi amestecă cu sarea şi piperul. Aceasta este prima etapă, la fel ca în cazul sniţelelor obişnuite. Feliază pieptul de pui şi treci fiecare felie prin făină, prin oul bătut cu condimentele, apoi aşează-l în ţigaia cu ulei. Lasă fiecare sniţel pe foc câte 4 minute pe fiecare parte. După ce ai scos şniţelele, topeşte untul în tigaie şi adaugă supa concentrată, vinul, zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat. Lasă sosul până la 8 minute, cât se îngroasă. După ce a scăzur, pune bucăţile de pui şi mai aşteaptă un minut. Acum totul e gata. Serveşte sniţelele cu sosul din tigaie. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.