REȚETA ZILEI: Mini-cheesecakes cu cireșe și migdale
Publicat pe 12.05.2018 la 12:58 Actualizat pe 12.05.2018 la 15:05
Pentru iubitorii de cheesecake și de brioșe, există o rețetă care le îmbie pe amândouă. Aceste mini-cheesecakes combină gustul de neconfundat al cireșelor și migdalelor, într-un desert perfect pentru un răsfăț de weekend.
Pentru iubitorii de cheesecake și de brioșe, există o rețetă care le îmbie pe amândouă. Aceste mini-cheesecakes combină gustul de neconfundat al cireșelor și migdalelor, într-un desert perfect pentru un răsfăț de weekend.
Ingrediente mini-cheesecakes cu cireșe și migdale:
Pentru crustă:
- 134 g firmituri de biscuiți de vanilie
- 26 g zahăr
- 56 g unt, topit
Pentru umplutură cheesecake:
- 339 g cremă de brânză, temperatura camerei
- 104 g zahăr
- 24 g făină
- 115 g smântână
- 1 1/2 linguriță esență migdale
- 2 ouă
- 3/4 cană cireșe tocate
Pentru frișcă:
- 120 ml smântână de frișcă, rece
- 36 g zahăr pudră
- 2 linguri suc de cireșe
- 12-14 cireșe
Mod de preparare mini-cheesecakes cu cireșe și migdale:
Încălzește cuptorul la 162 grade Celsius. Combină toate ingredientele pentru crustă, apoi împarte între formele de brioșe, presând pe fund. Coace timp de 5 minute, apoi răcește. Redu cuptorul la 148 grade Celsius. Într-un bol, amestecă crema de brânză, zahărul și făina folosind un mixer. Adaugă smântâna și esența de migdale. Adaugă câte un ou. Împăturește cu grijă cireșele tocate. Împarte între formele de brioșe și coace timp de 18-20 minute, apoi oprește cuptorul și lasă ușa închisă pentru încă 10 minute. Crapă ușa de la cuptor și lasă cheesecake-urile la răcit timp de 15-20 minute, apoi dă la frigider. Odată reci, scoate-le din tavă și adaugă frișca deasupra.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.