REȚETA ZILEI: Negresă cu mix de alune și whisky
Publicat pe 10.05.2018 la 17:06 Actualizat pe 10.05.2018 la 17:16
Savuroase, pline de gust și cu o textură interesantă, aceste negrese nu sunt deloc cele tipice! Având în compoziție o varietate de alune și aroma de neconfundat de whisky, sunt un desert pe atât de aparte, cât sunt simplu de preparat.
Savuroase, pline de gust și cu o textură interesantă, aceste negrese nu sunt deloc cele tipice! Având în compoziție o varietate de alune și aroma de neconfundat de whisky, vorbim despre un desert pe atât de aparte, pe cât este simplu de preparat.
Ingrediente negresă cu mix de alune și whisky:
- 200 g amestec alune
- 120 g unt tăiat cuburi
- 200 g ciocolată neagră tocată
- 2 ouă mari
- 125 g zahăr brun deschis, moale
- 100 g zahăr granulat
- 80 ml whisky (sau rom, amaretto, Irish sau lapte)
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 180 g făină
- 1 lingură pudră cacao
- 1 vârf de sare
Mod de preparare negresă cu mix de alune și whisky:
Acoperă o tavă pătrată cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Toacă jumătate din alune. Într-o cratiță, pune untul și ciocolată pe foc mic, apoi amestecă până totul se topește și se combină. Într-un castron mare, amestecă ouăle și ambele tipuri de zahăr până când acestea aproape s-au dizolvat. Adaugă amestecul de unt și ciocolată, apoi whisky-ul și vanilia. Adaugă făina, pudra de cacao și sarea, apoi împăturește în aluat. Amestecă încet alunele. Toarnă aluatul în tavă și decorează cu alune. Coace timp de 30 de minute sau până trece de testul cu scobitoarea.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.