REȚETA ZILEI: Pâine cu usturoi umplută cu pui și avocado
Publicat pe 28.06.2018 la 08:57 Actualizat pe 28.06.2018 la 08:57
Iubești pâinea cu usturoi și brânză? Avem o idee mai delicioasă de atât! Propunerea zilei este pâinea cu usturoi umplută cu pui și avocado. Acest lucru nu este doar un aperitiv pentru o petrecere, aceasta poate fi o masă completă pentru întreaga familie! Aceată rețetă este potrivită atât pentru o masă în weekend, cât și o gustare pe care o poți lua cu tine la serviciu.
Iubești pâinea cu usturoi și brânză? Avem o idee mai delicioasă de atât! Propunerea zilei este pâinea cu usturoi umplută cu pui și avocado. Acest lucru nu este doar un aperitiv pentru o petrecere, aceasta poate fi o masă completă pentru întreaga familie! Această rețetă este potrivită atât pentru o masă în weekend, cât și o gustare pe care o poți lua cu tine la serviciu.
Ingrediente pentru pâinea cu usturoi umplută cu pui și avocado:
- 1 pâine toast
- 4 linguri brânză cremă
- 3 linguri de smântână
- 1 ½ pui gătit - tăiat în bucăți mici
- 1 cană brânză de mozzarella rasă
- sare și piper după gust
- 1 avocado
- 1 ceapă verde tocată
- 1/3 ceașcă de unt topit
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de pătrunjel-tocat
- 2 ½ linguri de parmezan ras
Mod de preparare pentru pâinea cu usturoi umplută cu pui și avocado:
1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Așezați o foaie mare de folie de aluminiu pe o tavă mare de copt.
2. Într-un castron mediu puneți brânză cremă și smântâna, se amestecă cu o furculiță doar pentru a se combina. Adăugați puiul tăiat, avocado, brânza mărunțită și ceapă verde tăiată. Se amestecă până se combină uniform.
3. Se taie pâinea în trei și cu ajutorul unui cuțit scobește fiecare bucată.
4. Umpleți interiorul pâinii cu amestec de pui și avocado. Apăsați cât de mult puteți, astfel încât pâinea să fie umplută cu generozitate. Dar faceți acest lucru cu atenție sau pâinea ar putea să se fărămițe.
5. Se taie fiecare bucată de pâine umplută, în felii de 2 centimetrii, apoi se pune pe tava de copt căptușită cu folie de aluminiu. Aranjați-le strâns una lângă cealaltă.
6. Într-un castron mic amestecați untul topit, parmezananul ras, usturoiul tocat și patrunjelul tocat. Ungeți de-a lungul pâinii.
7. Împachetați fiecare bucată de pâine în aluminiu.
8. Coaceți timp de 15-18 minute, până când brânza se topește și pâinea va începe să devină aurie.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.