REȚETA ZILEI: Piept de curcan cu mazăre dulce, un prânz delicios, cu bani puțini
Publicat pe 07.11.2018 la 09:05 Actualizat pe 07.11.2018 la 09:09
Dacă ai chef de un prânz pe cinste, făcut cu bani puțini, dar care să-ți impresioneze toată familia, rețeta noastră cu piept de curcan și mazăre dulce este exact ceea ce ai nevoie.
Dacă ai chef de un prânz pe cinste, făcut cu bani puțini, dar care să-ți impresioneze toată familia, rețeta noastră cu piept de curcan și mazăre dulce este exact ceea ce ai nevoie.
Rețeta de piept de curcan cu mazăre dulce este extrem de ușor de preparat și ai nevoie de ingrediente pe care le poți găsi în orice supermarket.
Ingrediente:
- 400 g carne de curcan
- 300 g mazăre dulce păstăi
- o linguriță amdidon alimentar
- 5 linguri sos soia light
- puțin zahăr
- tăiței de orez, pt garnitură
Mod de preparare:
Carnea de curcan tăiați-o cubulețe și fierbeți-o în apă cu puțină sare până se înmoaie.
Mazărea se spală, se taie capetele și apoi se taie pe diagonală.
După ce carnea a fiert se pregătește un amestesc dintr-o linguriță de amidon, sos soia și puțin zahăr, și se pune acest amestec peste carne și se lasă deoparte 10 minute.
Într-o tigaie, se pune ceapa la prăjit și cubulețele de curcan până se rumenesc frumos și apoi se adaugă mazărea ți se mai lasă la prăjit totul, pentru 3-4 minute.
Se adaugă sosul în care s-a marinat carnea, după care se lasă un minut și se stinge focul. Tăițeii se prepară după instrucțiuni, se lasă 2 minute în apă fierbinte, după care îi treceți sub jet de apă rece și se scurg.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.