REȚETA ZILEI: Prăjitură de lămâie pentru cafea. Ideală de savurat de dimineața
Publicat pe 01.06.2018 la 16:31 Actualizat pe 01.06.2018 la 21:41
Este fragedă, dulce și un deliciu aparte. Această prăjitură de lămâie pentru cafea are tot ce-i trebuie pentru a deveni desertul tău preferat. O rețetă destinată celor care vor altceva în materie de de-ale gurii, îi va topi pe toți cei care vor gusta până și un vârfuleț de furculiță.
Este fragedă, dulce și un deliciu aparte. Această prăjitură de lămâie pentru cafea are tot ce-i trebuie pentru a deveni desertul tău preferat. O rețetă destinată celor care vor altceva în materie de de-ale gurii, îi va topi pe toți cei care vor gusta până și un vârfuleț de furculiță.
Ingrediente tort de lămâie pentru cafea:
Topping de firmituri:
- 2/3 cană făină
- un vârf de sare
- 3 linguri zahăr brun
- 5 linguri zahăr
- 4 linguri unt nesărat, topit și răcit ușor
Blat:
- 1 1/2 cană făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 6 linguri unt nesărat, moale
- 1 cană zahăr
- 1 linguriță vanilie
- coajă de lămâie rasă de la 1 lămâie
- 2 ouă
- 3/4 cană smântână
- 1 cană cremă de lămâie (cumpărată sau făcută în casă)
Umplutură de cremă de brânză:
- 225 g cremă de brânză, moale
- 1 ou
- 1/2 linguriță vanilie
- 4 linguri zahăr
- *Cremă de lămâie
- 1/2 cană suc de lămâie
- 2 lingurițe coajă de lămâie
- 1/2 cană zahăr
- 2 ouă
- 5 linguri unt nesărat
Mod de preparare prăjitură de lămâie și cafea:
Pentru a face crema de lămâie acasă, topește untul într-o cratiță, apoi ia de pe foc și adaugă zahăr, suc de lămâie și coajă. Adaugă ouăle. Pune la foc mediu și gătește timp de 5-6 minute până se dizolvă zahărul.
Încălzește cuptorul și acoperă o tavă pătrată cu hârtie de copt.
Pentru toppingul de firmituri, amestecă făina, zahărul, zahărul brun și sarea, apoi adaugă untul topic până obții firmituri de mărimea boabelor de mazăre. Dă la frigider.
Pentru blat, bate untul timp de 1 minut, apoi adaugă zahărul până compoziția devine cremoasă. Adaugă coaja de lămâie, vanilia și ouăle. Apoi, combină cu smântâna și amestecă. Adaugă făina, praful de copt și sarea. Pune jumătate din compoziție în tavă, apoi întinde 1 cană din crema de lămâie deasupra. Acoperă cu restul blatului.
Bate crema de brânză, vanilia, zahărul și oul, apoi acoperă prăjitura cu compoziția. Acoperă cu toppingul de firmituri și dă la cuptor timp de 45-55 minute. Răcește timp de 30 de minute în tavă.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.