REȚETA ZILEI: Pui coreean delicios, servit cu sos barbeque și salată verde
Publicat pe 07.05.2018 la 15:40 Actualizat pe 07.05.2018 la 15:44
Sezonul estival este pe cale să se instaleze, prilej bun pentru români de a se bucura de produse proaspăt făcute pe grătar! O rețetă extrem de simplă și delicioasă este puiul coreean, servit cu sos de barbeque, orez la alegere și salată verde proaspătă. Mai mult, este și o idee extrem de bună de a-i suprinde pe cei dragi cu o masă copioasă și gustoasă.
Sezonul estival este pe cale să se instaleze, prilej bun pentru români de a se bucura de produse proaspăt făcute pe grătar! O rețetă extrem de simplă și delicioasă este puiul coreean, servit cu sos de barbeque, orez la alegere și salată verde proaspătă. Mai mult, este și o idee extrem de bună de a-i suprinde pe cei dragi cu o masă copioasă și gustoasă.
Atunci când vine vorba de ceva bun de mâncare, puiul coreean cu sos barbeque este rețeta perfectă. Dacă te gândești că este vorba de ceva costisitor, află că ingredientele costă mai puțin decât ai plăti pentru o masă în oraș!
Așadar, iată ingredientele:
1 piept de pui dezosat
ulei de măsline
orez fiert
sos barbeque (îl găsești în orice supermarket)
1 salată vere proaspăt culeasă
sare, piper, boia iute, chilli măcinat
2 cepe verzi
2-3 căței de usturoi
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie în felii subțiri, după care se adaugă un praf de sare, unul de piper, boia iute și chilli măcinat.
Carnea se pune pe grătar pentru maxim 7-10 minute, după care se ia și se așează pe un platou, unde au fost puse frunze de salată verde.
Separat, într-o tigaie, se călește, în ulei de măsline, ceapa verde care a fost tocată mărunt, alături de cățeii de usturoi. Se ia întreg conținutul și se pune într-un bol, alături de sosul barbeque.
Pieptul de pui de pe platou se unge cu amestecul și se servește, la alegere, cu salată verde, ceapă verde sau orez.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.