REŢETA ZILEI: Salată cu dovlecel, brânză feta şi zeamă de lămâie
Publicat pe 23.07.2018 la 13:42 Actualizat pe 23.07.2018 la 13:42
Vă propunem o nouă reţetă perfectă pentru zilele toride de vară, când vreţi să mâncaţi ceva fresh şi rapid de făcut. Salata cu dovlecel este o salată proaspătă de vara, cu suc de lămâie, ulei de masline, mărar, brânză feta şi pătrunjel.
Vă propunem o nouă reţetă perfectă pentru zilele toride de vară, când vreţi să mâncaţi ceva fresh şi rapid de făcut. Salata cu dovlecel este o salată proaspătă de vară, cu suc de lămâie, ulei de masline, mărar, brânză feta şi pătrunjel.
Ingrediente pentru salata cu dovlecel, brânză feta şi zeamă de lămâie:
- 2 kilograme de dovlecei
- 1/2 ceașcă de ceapă albă tăiată subțire
- 1/4 ceaşcă de ulei de masline
- 1 lămâie stoarsă
- 1/3 ceaşcă de brânză feta mărunțită fin
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 1 lingură de mărar tocat
- sare și piper după gust
Mod de preparare pentru salata cu dovlecel, brânză feta şi zeamă de lămâie:
1. Tăiaţi dovlecelul cu ajutorul unei lame mai mari pe un spiralizator.
2. Se taie ceapa cât mai subțire posibil și se adaugă peste dovlecel.
3. Adăugați ingredientele rămase și amestecaţi bine.
4. Lăsați să stea 15 minute înainte de servire.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.