REȚETA ZILEI: Unt de mere făcut în casă
Publicat pe 22.07.2018 la 16:03 Actualizat pe 22.07.2018 la 16:03
Avem o nouă propunere de rețetă naturală și ușor de realizat. Propunerea zilei este untul de mere făcut în casă. Acest deliciu este plin de vitamine și este perfect pentru a fi mâncat pe o felie de pâine prăjită sau chiar direct cu lingura din borcan. Aveți nevoie de puține ingrediente pentru realizarea acestui tip de „unt”.
Avem o nouă propunere de rețetă naturală și ușor de realizat. Propunerea zilei este untul de mere făcut în casă. Acest deliciu este plin de vitamine și este perfect pentru a fi mâncat pe o felie de pâine prăjită sau chiar direct cu lingura din borcan. Aveți nevoie de puține ingrediente pentru realizarea acestui tip de „unt”.
Ingrediente pentru untul de mere făcut în casă:
- 3 kilograme de mere dulci
- 2/3 ceașcă de zahăr brun
- 1/2 cană zahăr granulat
- 2 1/2 lingurițe de scorțișoară
- 3/4 linguriță nucșoară măcinată
- 1/2 linguriță de cuișoare
- 1 lingură de suc de lămâie
- 3/4 cană suc de mere sau cidru
Mod de preparare pentru untul de mere făcut în casă:
1. Se adaugă toate ingredientele într-o oală cu fundul gros și se lasă la foc timp de 20 minute până când merele încep să fie moi.
2. Puneți amestecul obținut într-un blender și blenduiți până ce compoziția se transformă într-un piure.
3. Turnați amestecul obținut înapoi în oală și puneți la foc mic timp de 45 de minute. Amestecați constant pentru a prevenii lipirea de fundul oalei.
4. Se răcește complet și se depozitează într-un recipient etanș la frigider.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.