REȚETA ZILEI: Shaorma de vită, cu sos Tahini
Publicat pe 21.01.2019 la 08:41 Actualizat pe 21.01.2019 la 10:08
Cine nu iubește shaorma? Dacă ești și tu un iubitor al clasicului turcesc, dar ți-e frică de calorii, nu te mai agita. Pentru astăzi, recomandăm o variantă de shaorma sănătoasă, cu carne de vită și sos Tahini.
Cine nu iubește shaorma? Dacă ești și tu un iubitor al clasicului turcesc, dar ți-e frică de calorii, nu te mai agita. Pentru astăzi, recomandăm o variantă de shaorma sănătoasă, cu carne de vită și sos Tahini.
Ingrediente shaorma de vită:
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Budincă de porumb, rapidă și delicioasă
Pentru carne:
- 900 g mușchi de vită, tăiat fâșii
- 1/4 cană ulei de măsline
- 1/4 cană oțet
- sucul și coaja de la două lămâi
- 2 linguri condiment shaorma
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă tocată mărunt
Pentru sos:
- 1/2 cană pastă Tahini
- sucul de la două lămâi
- 2 căței de usturoi
- 1/4 cană apă
- 1/4 linguriță sare
Pentru asamblare:
- 6 lipii mari
- roșii tăiate felii
- ceapă roșie feliată
- pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare shaorma de vită:
Pentru a marina carnea, amestecă uleiul de măsline, oțetul, sucul de lămâie, condimentul și usturoiul. Adaugă apoi fâșiile de vită și acoperă-le bine. Dă la frigider măcar o oră, de recomandat peste noapte.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Spaghete cu ton și lămâie, un adevărat deliciu
Când e gata de gătit, adaugă ceapa și felii de lămâie, dacă dorești, apoi mută totul într-o cratiță și dă mixtura în clocot, la căldură mare. Lasă focul mai mic și gătește 15 minute.
Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un blender.
Pentru asamblare, pune fâșiile de vită alături de legume și de sos, apoi rulează.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.