REȚETA ZILEI: Supă cremă de ceapă în stil franțuzesc
Publicat pe 04.10.2018 la 10:10 Actualizat pe 04.10.2018 la 10:45
Supele creme sunt foarte ușor de realizat și nu trebuie să pierzi mult timp în fața aragazului. Este o rețetă sățioasă, ideală pentru un prânz rapid în zilele răcoroase de toamnă.
Supele creme sunt foarte ușor de realizat și nu trebuie să pierzi mult timp în fața aragazului. Este o rețetă sățioasă, ideală pentru un prânz rapid în zilele răcoroase de toamnă.
Ingredintele pentru supă cremă de ceapă în stil franțuzesc
- trei cepe mari, tăiate julien
- unt
- cimbru
- făină
- piper
- crutoane
- brânză gouda
Mod de preparare supă cremă de ceapă în stil franțuzesc
Nota franțuzească în această supă cremă de ceapă este brânza care se adaugă la final. Într-o tigaie călește ceapa cu puțin unt și cimbrul. Când devine aurie, adaugă o cană de apă caldă și lasă 20 de minute la înăbușit. Pune în blender amestescul cu o lingură mare de făină, sarea și piperul. La final, adaugă supa în bol cu crutoanele și rade brânză gouda pe deasupra. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.