REȚETA ZILEI: Tagliatelle cu creveți și dovlecei! Gustos și sănătos
Publicat pe 20.11.2018 la 14:21 Actualizat pe 20.11.2018 la 14:22
Cine poate refuza vreodată pastele? Sunt extrem de delicioase, mai ales dacă adaugi puțin rafinament în alegerea conținutului. Tagliatellele cu creveți și dovlecei, un preparat delicios, ușor de preparat și cât se poate de sănătos.
Cine poate refuza vreodată pastele? Sunt extrem de delicioase, mai ales dacă adaugi puțin rafinament în alegerea conținutului. Tagliatellele cu creveți și dovlecei, un preparat delicios, ușor de preparat și cât se poate de sănătos.
Ingrediente Tagliatelle cu creveți și dovlecei
150 gr tagliatelle
10-15 creveți
1 dovlece
2 căței usturoi
1 fir salvie
1/4 legatură patrunjel (sau 1 fir verdeață)
5 râșnițe chili (sau după gust)
2 linguri ulei măsline
sare, piper
Unt cu sofran
50 gr unt gras (80%)
50 ml vin alb sec
Coajă rasă de la 1/2 lamaie
1 pliculeț șofran (0.12 gr)
Mod de preparare Tagliatelle cu creveți și dovlecei
Se curăță creveții de capete și cozi. Într-o crăticioară se topește untul la foc mic. Se adaugă apoi "cojile" crevetilor, coaja de lamaie, sofranul, vinul si foarte puțină sare. Se fierbe totul la foc mediu cca. 10 minute. Se strecoară untul si se pastreaza fierbinte pana veți avea nevoie de el.
Se pune multă apă cu sare la fiert. Când incepe să fiarbă se pun tagliatellele si se fierb după instrucțunile de pe pachet.
Cât fierb pastele se incinge uleiul de masline. Se adaugă in ulei putin chili, piper negru proaspăt măcinat și usturoiul strivit. Se amestecă rapid și când usturoiul incepe să miroasa adaugați dovleceii tăiați felii subțiri. Sotați dovleceii, amestecând des, la foc, mediu până se inmoaie un pic. Adaugați crevetii și sotați in continuare până devin roz.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
T.V