Reţeta de mujdei de usturoi a Dr. Ovidiu Bojor. Dacă îl prepari așa, îl poți consuma chiar dacă suferi de gastrită
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 17.08.2022 la 15:37
Actualizat pe 17.08.2022 la 15:37
Mujdeiul de usturoi este unul dintre cele mai căutate sosuri, atât când vine vorba de pește, cartofi prăjiți și, de ce nu, chiar și de preparate pe bază de carne. Reţeta de mujdei de usturoi a Dr. Ovidiu Bojor. Dacă îl prepari așa, îl poți consuma chiar dacă suferi de gastrită.
- Reţeta de mujdei de usturoi a Dr. Ovidiu Bojor
- Dacă îl prepari așa, îl poți consuma chiar dacă suferi de gastrită
Mujdeiul de usturoi este un sos extrem de gustos, mai ales dacă este preparat așa cum trebuie. Din păcate însă, sunt unele persoane care se simt rău la puțin timp după ce l-au consumat, și mai sunt și alte persoane care suferă de anumite afecţiuni pe care consumul acestui sos le-ar agrava.
Reţeta de mujdei de usturoi a Dr. Ovidiu Bojor
În timp ce unele persoane aleg mujdeiul de usturoi clasic cu apă, altele îl preferă pe cel cu smântână sau cu sos de roșii, însă orice variantă ar fi pe placul lor, un mujdei ca la carte pleacă de la ingredientele principale. Rețeta de mujdei de usturoi recomandată de dr Ovidiu Bojor.
Peste căţeii de la o căpăţână de usturoi, se pune o linguriţă de sare grunjoasă şi o linguriţă de miere de albine. Se freacă bine în piua de lemn sau într-un mojar de ceramică până se obţine o pastă, iar apoi se pune o lingură de ulei şi se freacă până se obţine o emulsie. La final, se adaugă 1-2 linguri de oţet de mere şi se amestecă bine, scrie reteteremedii.ro.
Preparat în acest fel, potrivit spuselor Dr. Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar şi consumat de către cei care suferă de gastrită, uleiul protejând mucoasa gastrică. De asemenea, a două zi respiraţia nu mai miroase a usturoi.
Beneficiile usturoiului pentru sănătate
Usturoiul este una din plantele medicinale ale cărei efecte benefice pentru sănătate și starea de bine au trecut, cu brio, proba timpului.
- Antibacterian și antifungic;
- Antibiotic natural și antiparazitar;
- Accelerează epitelizarea și vindecarea rănilor;
- Protejează împotriva radicalilor liberi;
- Reduce nivelul de colesterol „rău”;
- Reduce tensiunea arterială;
- Combate tahicardia și spasmele coronare;
- Protejează inima și vasele de sânge;
- Ameliorează durerile de cap și claudicație intermitentă;
- Sprijină funcționarea sistemului digestiv;
- Detoxifiant, sudorific, expectorant;
- Anticancerigen;