REȚETE de desert: Pătrățele cu căpșuni, ca la mama acasă

Pătrățele cu căpșuni, ca la mama acasă © reneeskitchenadventures.com

Perfecte pentru orice ocazie, aceste minunate prăjiturele vor aduce bucuria în inima oricui care le încearcă. Cu gem de căpșuni fin, o bază de aluat dulce și fragedă, aceste „pătrățele” te vor topi pe loc.

Ingrediente:

  • 2 3/4 cești făină
  • 1 ceașcă zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ceașcă unt nesărat, rece, tăiat în cuburi
  • 2 ouă mari, bătute ușor
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 borcan de gem de căpșuni
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 150 de grade și acoperă o tavă cu hârtie de copt.

Într-un procesor de mâncare, mixează făina, zahărul, praful de copt și sarea. Adaugă și untul.

Combină vanilia cu oăle și toarnă mixul în procesor.

Pune deoparte 1/3 din aluat și acoperă tava cu restul. Întinde gemul bine peste aluat. Folosește restul pentru a tăia fâșii de aluat, pe care le aranjezi pe deasupra gemului în model încrucișat.

Coace timp de 25-30 de minute.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro