REȚETE de desert: Pătrățele cu căpșuni, ca la mama acasă
Publicat pe 08.07.2019 la 08:50 Actualizat pe 08.07.2019 la 09:00
Perfecte pentru orice ocazie, aceste minunate prăjiturele vor aduce bucuria în inima oricui care le încearcă. Cu gem de căpșuni fin, o bază de aluat dulce și fragedă, aceste „pătrățele” te vor topi pe loc.
Perfecte pentru orice ocazie, aceste minunate prăjiturele vor aduce bucuria în inima oricui care le încearcă. Cu gem de căpșuni fin, o bază de aluat dulce și fragedă, aceste „pătrățele” te vor topi pe loc.
Ingrediente:
- 2 3/4 cești făină
- 1 ceașcă zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 ceașcă unt nesărat, rece, tăiat în cuburi
- 2 ouă mari, bătute ușor
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 borcan de gem de căpșuni
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 150 de grade și acoperă o tavă cu hârtie de copt.
Într-un procesor de mâncare, mixează făina, zahărul, praful de copt și sarea. Adaugă și untul.
Combină vanilia cu oăle și toarnă mixul în procesor.
Pune deoparte 1/3 din aluat și acoperă tava cu restul. Întinde gemul bine peste aluat. Folosește restul pentru a tăia fâșii de aluat, pe care le aranjezi pe deasupra gemului în model încrucișat.
Coace timp de 25-30 de minute.
A.P.