REȚETE pentru cei care țin dietă: Salată caprese, un adevărat deliciu
Publicat pe 20.03.2019 la 08:35 Actualizat pe 20.03.2019 la 08:35
Dacă vrei să te delectezi cu o rețetă delicioasă și totuși ești la dietă, ai nimerit unde trebuie! Astăzi îți vom povesti cum se face salata caprese, una dintre cele mai iubite și căutate salate din lume.
Dacă vrei să te delectezi cu o rețetă delicioasă și totuși ești la dietă, ai nimerit unde trebuie! Astăzi îți vom povesti cum se face salata caprese, una dintre cele mai iubite și căutate salate din lume.
Rețeta noastră de azi este una extrem de simplă, dar cu adevărat fabuloasă! Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti salată caprese!
Ingrediente:
250 g mozzarella proaspătă din lapte de vacă sau bivoliță
3-4 roșii mari
40 g frunze busuioc
20 g semințe pin/nuci/alune
1 cățel mic usturoi
50 g parmezan
50 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Roșiile se spală, apoi se taie în felii potrivite, nici prea groase și nici prea subțiri. Mozzarella se feliază și ea cam la aceeași dimensiune ca roșiile, după care se așează totul pe un platou, în timp ce se alternează feliile de roșii, cu cele de mozzarella.
Mixăm frunzele de busuioc spălate și șterse cu hârtie absorbantă de bucătărie (busuiocul se trece rapid printr-un jet de apă rece, că să nu își piardă parfumul și adăugăm și semințele de pin, precum și 1 cățel mic de usturoi și parmezanul. Uleiul de măsline se adaugă treptat.
Adăugăm sosul pesto pe deasupra feliilor de roșie și mozzarella și servim.
R.D.