REŢETE de primăvară: Salată arăbească Tabbouleh
Publicat pe 17.03.2019 la 15:35 Actualizat pe 17.03.2019 la 15:35
Primăvara s-a instalat în toată ţara, iar gospodinele pregătesc trecerea de la reţetele de iarnă, la cele răcoritoare, de vară. Salata arăbească autentică, cunoscută şi ca Tabbouleh, este perfectă pentru această perioadă a anului! În plus, are puţine calorii şi mulţi nutrienţi!
Primăvara s-a instalat în toată ţara, iar gospodinele pregătesc trecerea de la reţetele de iarnă, la cele răcoritoare, de vară. Salata arăbească autentică, cunoscută şi ca Tabbouleh, este perfectă pentru această perioadă a anului! În plus, are puţine calorii şi mulţi nutrienţi!
Ingrediente salată arăbească Tabbouleh
- 50 g bulgur
- 2 roșii medii
- 1 lămâie
- 3 fire ceapă verde
- 1 legătură groasă pătrunjel
- o mâna frunze mentă proaspătă
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare salata arăbească Tabbouleh
Lasă bulgurul la înmuiat în apă pentru o oră. Taie roșiile cubulețe, toacă ceapă verde mărunt, apoi continuă cu pătrunjelul și frunzele de mentă. Combină toate ingredientele, adaugă și bulgurul scurs de apă, potrivește de sare și piper. Stoarce lămâia și adaugă uleiul de măsline, amestecă și da tabbouleh la frigider pentru minim 10 minute înainte de servire.
Poftă bună!
A.O.